Ухвала
від 21.11.2022 по справі 693/691/22
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 693/691/22

2/693/322/22

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

21.11.2022 року м. Жашків

Жашківський районний суд Черкаської області

в складі: головуючого судді - Шимчика Р.В.

за участю секретаря судового засідання - Коломієць С.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Жашків за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

21.09.2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

11.10.2022 року через канцелярію суду від представника відповідача адвоката Неженець-Чеканової Н.Є надійшов відзив на позовну заяву.

11.10.2022 року через канцелярію суду від представника відповідача адвоката Неженець-Чеканової Н.Є. надійшов зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про виділення у власність автомобіля та стягнення грошової компенсації.

У підготовчому засіданні представник позивача адвокат Навальнєва Н.М. не заперечувала проти прийняття зустрічного позову та просила надати їм термін для подання відзиву на зустрічну позовну заяву.

У підготовчому засіданні представник відповідача адвокат Кизенко Д.О. просив прийняти зустрічний позов.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. ч.3, 4 ст. 179 ЦПК України відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 180 ЦПК України заперечення подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання заперечення, який дозволить іншим учасникам справи отримати заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Згідно п. 12 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд встановлює строк для подання відповіді на відзив та заперечення.

Згідно ст. 199 ЦПК України у строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Відповідно до ч. 1, 2, 3 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно ч. 6 ст. 198 ЦПК України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладено або у ньому була оголошена перерва.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 179,180, 188, 197, 199, 223 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про виділення у власність автомобіля та стягнення грошової компенсації.

Об`єднати в одне провадження зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про виділення у власність автомобіля та стягнення грошової компенсації з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Відповідач за зустрічним позовом має право протягом 15 днів з дня вручення йому ухвали про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднання вимог за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом надіслати: суду - відзив на зустрічний позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову; позивачу за зустрічним позовом копію відзиву на зустрічний позов та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 10 днів з дня вручення йому відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 10 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Підготовче засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про виділення у власність автомобіля та стягнення грошової компенсації, відкласти на 14 годину 00 хвилин 16 грудня 2022 року.

Позивач за первісним позовом має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів із дня отримання ухвали, а відповідач - заперечення протягом десяти днів із дня отримання відповіді на відзив.

Згідно ч. 3 ст. 179 ЦПК України до відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частиною третьою п`ятою статті 178 цього кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 180 ЦПК України до заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Повідомити учасників справи про день, час та місце підготовчого засідання.

З інформацією про дату та час розгляду справи можна ознайомитися за електронною адресою суду: inbox@gsh.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Роман Васильович Шимчик

СудЖашківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107687008
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —693/691/22

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Постанова від 03.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 03.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні