Ухвала
від 05.12.2022 по справі 568/48/20
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 568/48/20

Провадження № 2/568/335/22

05 грудня 2022 р. м.Радивилів

Радивилівський районний суд Рівненської області

в складі головуючого судді Троцюк В.О.

секретаря судового засідання Гуменюк Г.В.

за участі представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Радивилів в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до відділу освіти, культури, молоді та спорту Дубенської районної державної адміністрації, Радивилівської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Бугаївський заклад дошкільної освіти «Дивосвіт» загального розвитку Бугаївської сільської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Радивилівського районного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_3 до відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської РДА, Бугаївської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Бугаївський заклад дошкільної освіти «Дивосвіт» загального розвитку Бугаївської сільської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи.

03.06.2021 року позивачем подано заяву про зміну та уточнення позовної заяви. Згідно поданої заяви ОСОБА_3 просить зобов`язати відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радививилівської РДА видати їй належним чином оформлену трудову книжку (дублікат трудової книжки), та виключити Бугаївську сільську раду з числа відповідачів у вказаній справі.

Ухвалою судувід 09червня 2021року доучасті усправі булозалучено Радивилівську міську раду, як правонаступника Бугаївської сільської ради Рівненської області, та відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубенської районної державної адміністрації.

05.12.2022 року позивачем ОСОБА_3 подано до суду заяву про залучення до участі у справі співвідповідачів відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської РДА та Дубенську районну державну адміністрацію. В обґрунтування поданої заяви посилається на постанову Рівненського апеляційного суду від 17.11.2022 року в справі №568/484/21 за позовом ОСОБА_3 до відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубенської районної державної адміністрації, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Дубенська районна державна адміністрація про стягнення середнього заробітку за час затримки проведення повного розрахунку при звільненні працівника.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 підтримав подану заяву, вказавши що рішенням апеляційного суду встановлено, що відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської РДА перебуває в процесі припинення та не є остаточно припиненим. Також встановлено, що відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубенської районної державної адміністрації перебуває у стані ліквідації. А відтак, у випадку закінчення реорганізації двох юридичних осіб Дубенська районна державна адміністрація буде кінцевим правонаступником. Також, представник позивача уточнив позовні вимоги ОСОБА_3 відповідно до поданої заяви від 03.06.2021 року, вказавши, позивачем позовні вимоги викладено в заяві від 03.06.2021 року, відповідно до яких позовних вимог до Бугаївської сільської ради (на даний час Радивилівської міської ради, як її правонаступника) не заявлено.

Представник Радивилівської міської ради при вирішенні питання про залучення до участі у справі співвідповідачів покладається на розсуд суду.

Частиною 1, 3, 4 статті 51 ЦПК України передбачено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З огляду на те, що виключно позивачу надано право визначатися хто має відповідати за його позовними вимогами, і таке клопотання подано до початку першого судового засідання, то до участі у справі необхідно залучити в якості співвідповідачів відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської РДА та Дубенську районну державну адміністрацію.

Щодо виключення з числа відповідачів Радивилівської міської ради (правонаступника Бугаївської сільської ради). то суд приходить до наступних висновків.

Суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред`явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Пред`явлення позову до неналежного відповідача не є підставою для відмови у відкритті провадження у справі, оскільки заміна неналежного відповідача здійснюється в порядку, визначеномуЦПК України. За результатами розгляду справи суд відмовляє в позові до неналежного відповідача та приймає рішення по суті заявлених вимог щодо належного відповідача.

Тобто, визначення відповідачів, предмета та підстав спору є правом позивача. Натомість, встановлення належності відповідачів й обґрунтованості позову - обов`язком суду, який виконується під час розгляду справи.

Суд звертає увагу, що розгляд даної справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження, розгляд справи не розпочався та оскільки позивачем ОСОБА_3 03.06.2021 року подано до суду заяву зі зміненими позовними вимогами, зазначаючи при цьому про виключення з числа відповідачів Бугаївської сільської ради, то суд вважає за можливе виключити з числа відповідачів Радивилівську міську раду.

Керуючисьст.ст.ст.ст.10-13,18, 51,261 ЦПК України,суд,-

у х в а л и в:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_3 до відділу освіти, культури, молоді та спорту Дубенської районної державної адміністрації, Радивилівської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Бугаївський заклад дошкільної освіти «Дивосвіт» загального розвитку Бугаївської сільської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи співвідповідачів відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської РДА та Дубенську районну державну адміністрацію та виключити з числа відповідачів правонаступника Бугаївської сільської ради Рівненської області Радивилівську міську раду.

Судове засідання у справі відкласти на11 годину 00 хвилин 17 січня 2023 року.

Співвідповідачам разом із копією ухвали одночасно надіслати копію уточненої позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копію заперечення і додатків до нього одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http:// rdv.rv.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвал вготовлено 05.12.2022 року.

Суддя В.О. Троцюк

Дата ухвалення рішення05.12.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107693912
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —568/48/20

Рішення від 29.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Постанова від 29.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Постанова від 31.08.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні