Ухвала
від 05.12.2022 по справі 522/16294/22
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/16294/22

Провадження № 2/522/5613/22

У Х В А Л А

05 грудня 2022 рокусуддяПриморського районного суду міста Одеси Чернявська Л.М., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Одеського національного економічного університету, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання частково протиправним та скасування (а частині) рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

01грудня 2022 року представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до Одеського національного економічного університету, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання частково протиправним та скасування (а частині) рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії.

Позивачі просять:

-Визнати частково протиправним та скасувати рішення приймальної комісії Одеського національного економічного університету від 25 вересня 2022 року, протокол № 29, в частині зарахування на навчання до Одеського національного університету за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, за кошти державного бюджету ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та незарахування на навчання до Одеського національного економічного університету за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма Муніципальне підприємство, за кошти державного бюджету ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

-Визнати частково протиправним та скасувати наказ Одеського національного економічного університету від 25 вересня 2022 року № 327-Ос «Про зарахування на навчання» в частині зарахування на навчання до Одеського національного економічного університету за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, за кошти державного бюджету ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та незарахування на навчання до Одеського національного економічного університету за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма Муніципальне підприємство, за кошти державного бюджету ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

-Зобов`язати Одеський національний економічний університет : - відрахувати з навчання за кошти державного бюджету в Одеському національному економічному університеті за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, за кошти державного бюджету, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ; - зарахувати на навчання в Одеському національному економічному університеті за кошти державного бюджету за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємство, торгівля та біржова діяльність ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

Відповідно ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

У відповідності дост. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4)зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Дослідивши позовну заяву суд дійшов до висновку, що остання не відповідає нормам чинного законодавства, оскільки в позовній заяві наявна позовна вимога про відрахувати з навчання за кошти державного бюджету в Одеському національному економічному університеті за освітнім рівнем Магістр денної форми навчання за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, за кошти державного бюджету, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , проте ОСОБА_3 та ОСОБА_4 позивачем визначено як третіх осіб.

Слід зазначити, що відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до Закону України «Про судовий збір» судовий збір за звернення до суду фізичної особи з позовною заявою немайнового характеру становить 0,4 розмірупрожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 992,40 грн..

Утім, дослідивши зміст позовної заяви встановлено, що вона містить чотири вимоги немайнового характеру

Проте, позивачами не сплачений судовий збір за чотири вимоги немайнового характеру в розмірі 992,40 гривень за кожну.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши строк для усунення вищевказаних недоліків, які слід усунути шляхом поданням (направленням) суду доказів сплати судового збору за чотири вимоги немайнового характеру.

З огляду на вищенаведене, суддя приходить до висновку, що подана позовна заява не відповідає вимогам, встановленим законодавством.

За таких обставин вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши строк для усунення вищевказаних недоліків, які слід усунути шляхом подання (направлення) суду доказів сплати судового збору та зазначенням визначенням кола учасників справи.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 259, 260 ЦПК України, суддя,

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Одеського національного економічного університету, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання частково протиправним та скасування (а частині) рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачам строк на усунення недоліків в позовній заяві, який не перевищує десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л. М. Чернявська

Дата ухвалення рішення05.12.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107718746
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —522/16294/22

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні