Ухвала
від 06.12.2022 по справі 638/3349/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/3349/21

Провадження № 2/638/1878/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2022 року Дзержинський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді Семіряд І.В.

за участю секретаря Межирицької В.Ю.

за участю

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому засіданні у приміщенні Дзержинського районного суду міста Харкова позовну заяву ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа Служба у справах дітей по Шевченківському району Департаменту служб у справах дітей Харківської міської ради про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей, зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей по Шевченківському району Департаменту служб у справах дітей Харківської міської ради про визначення способу у вихованні дітей,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 03.12.2021 зобов`язано Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради надати висновок щодо доцільності визначення місця проживання дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з матір`ю разом з матір`ю ОСОБА_7 .

Зобов`язано Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради надати висновок щодо порядку і способу участі у вихованні дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 батька ОСОБА_4 .

Станом на 06.12.2022 Департаментом служб у справах дітей ХМР не надано жодного висновку.

05.12.2022 на електронну пошту суду від Департаменту служб у справах дітей ХМР надійшов лист, яким повідомлено, що наразі до Департаменту ОСОБА_3 , ОСОБА_4 не надано необхідних документів, для внесення на розгляд питання на засідання Комісії, у зв`язку з чим, надати грунтовані висновки до справи не виявляється можливим.

Представник позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні зазначив, що всі документи нададуть Департаменту за його вимогою.

Представника відповідача ОСОБА_2 зазначила, що позивач телефонувала до Декпартаменту, але їй було зазначено, що на теперішній час не надаються висновки, оскільки не має змоги зібрати всі необхідні документи. Окрім того, представник відповідача зазначила, що Службою у справах дітей вже було складено акт обстеження проживання.

Суд, вислухавши представника позивача, представника відповідача, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного:

З позовних вимог ОСОБА_3 вбачається, що нею ставиться питання, зокрема, і щодо визначення місця проживання малолітніх дітей.

З зустрічних позовних вимог ОСОБА_4 вбачається, що ним ставить питання щодо порядку спілкування з дітьми.

В судовому засіданні представниками сторін зазначено, що фактично, на теперішній час, існує лише спір щодо порядку спілкування з дітьми, відповідач не заперечує щоб діти проживали з матір`ю.

Ч. 4, 5 ст. 19 СК України передбачає, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

П. 74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини визначено, що під час розгляду судом спорів між батьками щодо виховання дитини районна, районна у мм. Києві та Севастополі держадміністрація, виконавчий орган міської, районної у місті ради подає суду письмовий висновок про способи участі одного з батьків у вихованні дитини, місце та час їх спілкування, складений на підставі відомостей, одержаних службою у справах дітей в результаті проведення бесіди з батьками, дитиною, родичами, які беруть участь у її вихованні, обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються зазначеної справи.

Тобто, зазначеним порядок визначено, що висновок складається на підставі відомостей, одержаних службою у справах дітей в результаті проведення бесіди з батьками, дитиною, родичами, які беруть участь у її вихованні, обстеження умов проживання дитини.

Для проведення бесіди з батьками Департаменту слід викликати сторони та у призначений час зафіксувати їх явку або неявку.

Обстеження умов проживання дитини вже проведено самим же Департаментом служб у справах дітей, про що наявний відповідний акт.

У зв`язку з тим, що орган опіки та піклування зобов`язаний подати письмовий висновок щодо розв`язання спору, суд приходить до висновку про необхідність повторно зобов`язати третю особу надати письмові висновки щодо предмету спору, а саме щодо визначення місця проживання дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з матір`ю та щодо предмету спору за зустрічним позовом, а саме щодо визначення порядку і способу участі батька ОСОБА_4 у вихованні дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст. 193 ЦПК України, ст. 19 СК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради в строк до 14.12.2022 надати висновок щодо доцільності визначення місця проживання дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з матір`ю разом з матір`ю ОСОБА_7 .

Зобов`язати Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради в строк до 14.12.2022 надати висновок щодо порядку і способу участі у вихованні дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 батька ОСОБА_4 .

Зобов`язати Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради направити представника у судове засіданні 14.12.2022 о 14-05 год. з висновком щодо суті спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.В. Семіряд

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107721584
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —638/3349/21

Рішення від 23.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні