Ухвала
від 16.11.2022 по справі 136/1406/22
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1406/22

провадження № 2/136/356/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.11.2022 м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Кривенка Д.Т.,

за участю секретаря судового засідання Марчук Н.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Липовець, у порядку загального позовного провадження, цивільну справу

за позовом ОСОБА_1 до Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області, Фермерського господарства "Прилука", Вінницької районної державної адміністрації Вінницької області, про включення до списку пайовиків, визнання права на земельну частку (пай),

ВСТАНОВИВ:

На розгляді суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

У підготовчесудове засіданнясторони таїх представникине з`явилися,однак позивачподала досуду клопотанняпро тимчасовевилучення від ФГ «Прилука»: оригінал Книги обліку трудового стажу і заробітку колгоспників КСП ім. Чапаєва за 1994-1999 роки; оригінал протоколу №1 від 19.02.2000 року загальних зборів членів КСП ім. Чапаєва, де прийнято рішення: звільнити ОСОБА_1 з членів КСП ім. Чапаєва с. Нова Прилука та з роботи.

Так, судом встановлено, що ухвалою суду від 30.09.2022, при відкритті провадження у справі, на задоволення клопотання позивача, було вищевказані документи від ФГ «Прилука», а також визначено строк для надання доказів - 5 днів з моменту отримання копії ухвали.

Однак,попри наявнівідомості провручення ФГ «Прилука» ухвали судувід 30.09.2022,останню не виконано.

Разом з тим, відповідно до ч.ч. 6-9 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Отже враховуючи те, що станом на 16.11.2022 ФГ «Прилука» витребувані докази суду не надало, про поважність причин неможливості їх подання не повідомлено, однак витребувані у нього документи необхідні для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та досягнення виконання завдання цивільного судочинства, а тому з метою з`ясування всіх обставин справи, у контексті з правовими приписами п. 4 ч. 5 ст. 12, ст. 263 ЦПК України, суд приходить до висновку про доцільність задоволення клопотання позивача та тимчасового вилучення державним виконавцем доказів у ФГ «Прилука»

Суд вважає за доцільне відкласти судове засідання у справі.

Керуючись ст.ст. 146, 260-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача задовольнити.

Відкласти підготовче судове засідання на 30.01.2023 о 15.00 год.

Тимчасово вилучити від Фермерського господарства «Прилука» (місцезнаходження: с. Нова Прилука, Вінницький р-н, Вінницька обл., ЄДРПОУ - 34026917).

- оригінал Книги обліку трудового стажу і заробітку колгоспників КСП ім. Чапаєва за 1994-1999 роки; оригінал протоколу №1 від 19.02.2000 року загальних зборів членів КСП ім. Чапаєва, де прийнято рішення: звільнити ОСОБА_1 з членів КСП ім. Чапаєва с. Нова Прилука та з роботи.

Виконання ухвали доручити Липовецькому районному відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), зобов`язавши подати суду тимчасово вилучені документи., а в разі неможливості, повідомити про це суд до 30.01.2023.

Ухвала є виконавчим документом і підлягає негайному виконанню. Виконавчий документ може бути пред`явлений до примусового виконання протягом 3-ох років.

Стягувачем є: Липовецький районний суд Вінницької області (адреса: вул. Шевченка, буд. 1, м. Липовець, Вінницький р-н, Вінницька обл., 22500, ЄДРПОУ - 02894929).

Боржником є: Фермерське господарство «Прилука» (місцезнаходження: с. Нова Прилука, Вінницький р-н, Вінницька обл., ЄДРПОУ - 34026917).

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома та Липовецькому районному відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) для виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями). Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дмитро КРИВЕНКО

Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107762550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —136/1406/22

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні