Ухвала
від 07.12.2022 по справі 759/12027/21
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/295/22

ун. № 759/12027/21

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення до судового розгляду

07 грудня 2022 року Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Бабич Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання - Стеблецькому В.В.

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні у м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Темпус» про відшкодування шкоди, завданої злочином, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Святошинського районного суду м. Києва перебуває зазначена цивільна справа. Справа перебувала в провадженні судді Коваль О.А.

У зв`язку з перебуванням судді Коваль О.А. на лікарняному, 23.08.2022 року на підставі розпорядження №448 керівника апарату Святошинського районного суду м. Києва, здійснено повторний авторозподіл справи та згідно протоколу повторного автоматичного розподілу судових справ між суддями вказану справу передано в провадження судді Бабич Н.Д.

Ухвалою судді від 05.09.2022 року справу прийнято до провадження та призначено підготовче засідання.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні представник позивача заявлені позовні вимоги, з врахуванням їх уточнень підтримав та просив їх задовольнити, вказуючи на докази, які наданні в обґрунтування заявлених позовних вимог та призначити справу до судового розгляду. Також заявив клопотання про витребування доказів з Головного управління ДПС в м. Києві інформацію чи нараховано та сплачено до державного бюджету Українри єдиний внесок на суму винагороди (доходу) за ставкою 22% за цивільно-правовим договором №23/04-18 від 23.04.2018 р., укладеного між ТОВ "Темпус" та ОСОБА_4 .

У підготовчому засідання представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Темпус», позовні вимоги не визнав просив в їх задоволенні відмовити з підстав викладених у відзиві на позов. Проти задоволення клопотання про витребування доказів не заперечував.

У підготовче засідання відповідач ОСОБА_4 та/або його представник не з`явилися, відповідач повідомлений належним чином, причини неявки до суду невідомі, подав до суду відзиву на позов в якому просив в задоволені позовних вимог відмовити.

Під час підготовчого засідання по справі за вищезазначеним позовом судом були виконані всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, а саме вивчені письмові матеріали справи, з`ясовані фактичні обставини справи, що підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Обставин, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Виходячи з вищевикладеного, суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Темпус» про відшкодування шкоди, завданої злочином.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 12 січня 2023 року 10 годину 30 хвилин в приміщенні Святошинського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Я. Коласа, 27-А, зал с/з 32), встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Витребувати з Головного управління ДПС в м. Києві інформацію чи нараховано та сплачено до державного бюджету Українри єдиний внесок на суму винагороди (доходу) за ставкою 22% за цивільно-правовим договором №23/04-18 від 23.04.2018 р., укладеного між ТОВ "Темпус" (код ЄДРПОУ 38261367) та ОСОБА_4 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувані документи надати до суду до 10 січня 2023 р.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Бабич Н.Д.

Дата ухвалення рішення07.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107784393
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —759/12027/21

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Рішення від 02.02.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Рішення від 02.02.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Коваль О. А.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Коваль О. А.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Коваль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні