Ухвала
від 13.10.2022 по справі 569/15036/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/15036/22

1-кс/569/4802/22

УХВАЛА

про проведення обшуку

13 жовтня 2022 року м.Рівне

Слідча суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання прокурора, в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022180000000057 від 03.08.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про обшук, -

ВСТАНОВИЛА:

З клопотання слідує, що групою слідчих слідчого управління ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42022180000000057 від 03.08.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Службовими особами товариств ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , які займаються господарською діяльністю на території Рівненської області упродовж 2022 року, за попередньою змовою групою осіб, здійснено придбання та заготівлю дикоросів у підконтрольних суб`єктів господарювання з ознаками ризиковості, що в подальшому призвело до заволодіння чужим майном.

Упродовж поточного періоду 2022 року встановлено, що ТДВ «Рівнехолод» (ЄДРПОУ 01553787) заявило до відшкодування та отримали відшкодування з державного бюджету України податок на додану вартість на загальну суму понад 543,86 млн. грн., та ТОВ фірма «Шендер» (ЄДРПОУ 24177387) на загальну суму понад 109, 05 млн. грн.

На виконання доручення прокурора про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст. 40, 41 КПК України у зазначеному кримінальному провадженні, оперуповноваженими УСР в Рівненській області ДСР Національної поліції України встановлено, що ФОП ОСОБА_8 ( НОМЕР_1 ) є одним з контрагентів ТДВ «Рівнехолод» та ТОВ фірма «Шендер» (рапорт та протокол допиту оперативного працівника).

Так, у поточному періоді 2022 року службові особи ТДВ «Рівнехолод» та ТОВ фірма «Шендер» в своїй діяльності використовують підконтрольного ФОПа ОСОБА_8 , який будучи довіреною особою ряду фізичних осіб-підприємців, здійснює документальне ведення підприємницької діяльності наступних ФОП, а саме: ФОП ОСОБА_9 ( НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_10 ( НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_11 ( НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_12 ( НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_13 ( НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_14 ( НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_15 ( НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_16 ( НОМЕР_8 ), ФОП ОСОБА_17 ( НОМЕР_9 ), ФОП ОСОБА_18 ( НОМЕР_10 ), ФОП ОСОБА_19 ( НОМЕР_11 ), ФОП ОСОБА_20 ( НОМЕР_12 ), ФОП ОСОБА_21 ( НОМЕР_13 ), ФОП ОСОБА_22 ( НОМЕР_14 ), ФОП ОСОБА_23 ( НОМЕР_15 ), ФОП ОСОБА_24 ( НОМЕР_16 ), ФОП ОСОБА_25 ( НОМЕР_17 ), ФОП ОСОБА_26 ( НОМЕР_18 ), ФОП ОСОБА_27 ( НОМЕР_19 ), ФОП ОСОБА_28 ( НОМЕР_20 ) з ТДВ «Рівнехолод» та ТОВ фірма «Шендер».

Разом з цим, слідством з`ясовано ФОП ОСОБА_8 має довіреність від вищевказаних ФОПів та відповідно здійснює підприємницьку діяльність від їх імені, а саме документально та реально постачає лісові ресурси вторинного значення (в т.ч. ягід чорниці, ожини, малини, лохини, грибів), для ТДВ «Рівнехолод» та ТОВ фірма «Шендер», а службові особи зазначених товариств, в свою чергу, зловживаючи своїм службовим становищем, збільшують витратну частину підприємства шляхом внесення в заготівельні акти недостовірних відомостей щодо фактичної закупівельної ціни придбаних лісових ресурсів у підконтрольних ФОП та населення, а також з метою підтвердження законності походження вищеозначеної продукції вчиняють службове підроблення документів щодо походження продукції та послуг у вказаних СПД (які у вказаний період спеціальних дозволів на заготівлю продукції у повному обсязі не отримували та відповідного транспорту не мали), та у подальшому незаконно збільшують від`ємне значення податку на додану вартість за період 2022 року, у наслідок чого було заявлено та незаконно отримано частину коштів з державного бюджету при відшкодуванні ПДВ.

Прокурор в клопотанні вказав, що будинок та усі інші об`єкти нерухомості, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності, в тому числі у всіх житлових, нежитлових, складських, гаражних, побутових, підсобних, тимчасових, інших приміщеннях/будівлях, об`єктів незавершеного будівництва, які розташовані за вищевказаною адресою, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Дослідивши клопотання та додані матеріали, заслухавши прокурора, який клопотання підтримав, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені органом досудового розслідування підстави передбачені ч. 5 ст. 234 КПК України та надані до клопотання матеріали кримінального провадження у їх сукупності, які оглянуті під час розгляду клопотання, які вказують про зберігання у всіх житлових, нежитлових, складських, гаражних, побутових, підсобних, тимчасових, інших приміщеннях/будівлях, об`єктів незавершеного будівництва, які розташовані за адресою АДРЕСА_1 та відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , юридичні, фінансові, бухгалтерські документи, щодо господарських взаємовідносин з ТДВ «Рівнехолод» (ЄДРПОУ 01553787), ТОВ фірма «Шендер» (ЄДРПОУ 24177387) з іншими суб`єктами підприємницької діяльності, що вказані в клопотанні, і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання речей, які мають значення для досудового розслідування.

Відповідно до п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України клопотання про обшук, окрім іншого, має містити індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

Згідно ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідча суддя, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку по кримінальному провадженню № 42022180000000057 від 03.08.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за адресою: АДРЕСА_1 , у всіх житлових, нежитлових, складських, гаражних, побутових, підсобних, тимчасових, інших приміщеннях/будівлях, об`єктів незавершеного будівництва, які розташовані за вищевказаною адресою та відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , з метою відшукання та вилучення:

- документів щодо заготівлі/придбання та походження лісових ресурсів, здійснення побічних лісових користувань (заготівля/збирання дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин) в тому числі :

- звітів форми 1-ДФ;

- спеціальних дозволів, лісових квитків, платіжних документів про сплату рентної плати;

- договорів, угод, в т.ч. про співпрацю, цивільно-правових угод, тощо;

- актів наданих послуг, актів виконаних робіт, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, заготівельних актів;

- відомостей, книг, журналів обліку заготовленої та/або придбаної продукції, сировини, побічних лісових ресурсів (дикоростучих ягід, грибів лікарських рослин тощо), а також копій лісових квитків, що отримували постачальники;

- відомостей, журналів, звітів про використання грошових коштів, касових книг, довіреностей, матеріальних звітів, чеків, квитанцій, платіжних документів щодо придбання побічних лісових ресурсів та або послуг по їх заготівлі;

- документів по списанню паливно-мастильних матеріалів та інших матеріальних цінностей, посвідчень про відрядження, шляхових листів, табелів обліку робочого часу працівників, відомостей нарахування заробітної плати та інших документи, що підтверджують понесені затрати;

- юридичні, фінансові, бухгалтерські документи, щодо господарських взаємовідносин з ТДВ «Рівнехолод» (ЄДРПОУ 01553787), ТОВ фірма «Шендер» (ЄДРПОУ 24177387), ФОП ОСОБА_8 ( НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_12 ( НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_13 ( НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_14 ( НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_15 ( НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_16 ( НОМЕР_8 ), ФОП ОСОБА_10 ( НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_17 ( НОМЕР_9 ), ФОП ОСОБА_18 ( НОМЕР_10 ), ФОП ОСОБА_19 ( НОМЕР_11 ), ФОП ОСОБА_11 ( НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_20 ( НОМЕР_12 ), ФОП ОСОБА_9 ( НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_21 ( НОМЕР_13 ), ФОП ОСОБА_22 ( НОМЕР_14 ), ФОП ОСОБА_23 ( НОМЕР_15 ), ФОП ОСОБА_24 ( НОМЕР_16 ), ФОП ОСОБА_25 ( НОМЕР_17 ), ФОП ОСОБА_26 ( НОМЕР_18 ), ФОП ОСОБА_27 ( НОМЕР_19 ), ФОП ОСОБА_28 ( НОМЕР_20 ) в тому числі: договори (контракти) на придбання, продаж товарно-матеріальних цінностей, в т.ч. про співпрацю, цивільно-правові угоди тощо, акти виконаних робіт, наданих послуг, акти приймання-передачі, сертифікати, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, заготівельні акти; митні декларації, що підтверджують фактичну поставку матеріалів і інших ТМЦ, документи щодо оренди техніки, устаткування, механізмів та іншого обладнання, що використовувались при заготівлі лісових ресурсів, довіреності, по яких одержано продукцію, сертифікати відповідності, паспорта, калькуляції (специфікації) на виготовлену продукцію, платіжні документи по перерахуванню коштів, та інші юридичні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин з вказаними СПД;

- жорстких дисків, флеш носіїв, магнітних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, блокнотів, чорнових записів, грошових коштів, в тому числі отриманих злочинним шляхом;

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.10.2022
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу107787229
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —569/15036/22

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні