Ухвала
від 09.12.2022 по справі 903/940/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

09 грудня 2022 року провадження №08/903/940/22

Суддя Господарського суду Волинської області Войціховський В.А., розглянувши матеріали по справі №903/940/22

за позовом ОСОБА_1 , м. Львів

до відповідача: Юридичного департаменту Одеської міської ради, м. Одеса

про визнання протиправним і скасування рішення державного реєстратора,

встановив: 07 грудня 2022 року ОСОБА_1 (позовні матеріали сформовані в ЄСІТС "Електронний суд" та підписані електронним підписом представником Котлубовською І.В. відповідно до довіреності від 16.07.2021р.) звернувся до Господарського суду Волинської області з позовною заявою до Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання протиправним і скасування рішення державного реєстратора, зокрема, реєстраційні дій/записів в Єдиному державному реєстрі відносно Приватного підприємства "Агромет" (код ЄДРПОУ 33658844): внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані із змінами в установчих документах; 18.04.2012 15561070008009306; Мєшкан Антон Едвардович; Виконавчий комітет Одеської міської ради; зміна місцезнаходження, зміна керівника юридичної особи, зміна складу підписантів.

В обґрунтування підстав позову позивач засвідчує, що означені реєстраційні дії суперечать вимогам законодавства та порушують права ОСОБА_1 , оскільки державну реєстрацію змін про юридичну особу - ПП "Агромет", які пов`язані з призначенням позивача на посаду директора підприємства, було проведено за відсутності належних повноважень представника підприємства.

Обґрунтовуючи пред`явлення вимог до Юридичного департаменту Одеської міської ради, позивач посилається на обставини, встановлені Господарським судом Волинської області під час розгляду справи №916/2096/22 та відображені у рішенні суду від 16.11.2022р. у даній справі.

При цьому, з урахуванням територіальної віддаленості представника позивача, ініціюється питання стосовно забезпечення участі представника в судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 ГПК України.

Згідно ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, загального позовного провадження.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд визнав їх достатніми для прийняття до розгляду, відкриття провадження у справі та здійснення розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Враховуючи викладене, з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду справи, наявну технічну можливість (вільний від бронювання трафік), суд вважає за можливе задоволити відповідне клопотання сторони та провести призначене на 11.01.2023р. у справі судове засідання в режимі відеоконференції з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючись ст.ст. 120, 162, 164, 176, 178, 184, 197, 234 ГПК України, господарський суд,-

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду в порядку загального позовного провадження та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи призначити в підготовчому судовому засіданні на "11" січня 2023 р. на 10:00. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №210.

3. Запропонувати відповідачу подати суду в порядку ст.ст. 165, 178 ГПК України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову (при наявності), копію відзиву надіслати позивачу докази чого подати суду.

4. Запропонувати позивачу подати суду відповідь на відзив не пізніше 3-х днів з дня отримання відзиву з доказами надіслання відповідачу; відповідачу - заперечення на відповідь позивача, протягом 3-х днів з дня отримання відповіді з доказами надіслання позивачу.

5. Зобов`язати виконавчий комітет Луцької міської ради (вул. Богдана Хмельницького, 19, м. Луцьк, код ЄДРПОУ 04051327) впродовж 5-ти календарних днів з дня отримання ухвали подати суду: матеріали реєстраційної справи Приватного підприємства "Агромет-2005" (код ЄДРПОУ 33658844) для огляду судом.

6. Клопотання представника ОСОБА_1 Котлубовської І.В. про участь в судовому засіданні у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, задоволити.

7. Забезпечити участь представника ОСОБА_1 Котлубовської І.В. в судовому засіданні у справі, призначеному на 11.01.2022р. на 10 год. 00 хв., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

8. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС. (https://vkz.court.gov.ua/).

9. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представнику необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

10. Роз`яснити, що для участі представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції останній зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

11. Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України, п. 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

12. Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС знаходиться за вебпосиланням: https://vkz.court.gov.ua/site/manual.

13. Попередити представника ОСОБА_1 про необхідність забезпечення участі представника у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

14. Ухвалу надіслати представнику ОСОБА_1 Котлубовській І.В. на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1

15. Визначити явку представників відповідача в судове засідання на власний розсуд.

16. Запропонувати відповідачу висловити письмово свою позицію стосовно можливості проведення підготовчого судового засідання у справі за відсутності представників, скористатись визначеним положеннями ст. 197 ГПК України правом на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail Господарського суду Волинської області: inbox@vl.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника з посвідченням електронним підписом.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання (12.12.2022р.) та оскарженню не підлягає.

Суддя В. А. Войціховський

ухвалу направити:

- представнику ОСОБА_1 Котлубовській І.В. на електронну адресу ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ІНФОРМАЦІЯ_1 );

- Юридичному департаменту Одеської міської ради (м. Одеса, Думська площа, 1);

- Виконавчому комітету Луцької міської ради (office@lutskrada.gov.ua; scargy@lutskrada.gov.ua).

Дата ухвалення рішення09.12.2022
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу107800173
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —903/940/22

Рішення від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 09.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні