Ухвала
від 08.12.2022 по справі 640/24854/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/24854/20

УХВАЛА

08 грудня 2022 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Грибан І.О., суддів Кузьмишиної О.М., Парінова А.Б., розглянувши клопотання Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» про повернення сплаченого судового збору за подання апеляційної скарги Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 квітня 2021 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноінвест» до Кабінету Міністрів України, треті особи - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ТОВ «Інтеренергопостач», про визнання протиправними дій,

У С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноінвест» звернулось до суду з позовом до Кабінету Міністрів України, в якому просило:

- визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України, як суб`єкта владних повноважень, щодо не видання розпоряджень про звільнення ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з посад членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг;

- зобов`язати Кабінет Міністрів України, як суб`єкта владних повноважень, вчинити дії щодо видання розпоряджень про звільнення ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з посад членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 квітня 2021 року позовні вимоги задоволено частково.

Зобов`язано Кабінет Міністрів України вчинити дії щодо розгляду питання стосовно звільнення з посад членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 або стосовно продовження строку їх повноважень на посадах членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг відповідно до вимог законодавства.

В задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.

Не погодившись із вказаним судовим рішенням, Приватне акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» подало апеляційну скаргу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 23 лютого 2022 року апеляційне провадження за апеляційними скаргами Приватного акціонерного товариства «Прикарпаттяобленерго», Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал», Комунального підприємства «Міськводоканал» Сумської міської ради, Комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради, Комунального підприємства «Тернопільводоканал», Комунального підприємства «Харківводоканал» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 квітня 2021 року закрито.

07 листопада 2022 року на адресу Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла заява Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» про повернення судового збору сплаченого за подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 квітня 2021 року.

Розглянувши вказану заяву, перевіривши матеріали справи колегія суддів приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення, виходячи з наступного.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України «Про судовий збір».

Статтею 7 Закону України «Про судовий збір» передбачено підстави повернення судового збору, перелік яких є вичерпним.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Згідно ч.2 ст. 7 Закону у випадках, установлених пунктом 1 частини 1 цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Як вбачається з матеріалів справи, Приватним акціонерним товариством «Акціонерна компанія «Київводоканал`за подання апеляційної скарги сплачено судовий збір у сумі 6306,00 грн згідно платіжного доручення №3662 від 13 липня 2021 року.

Враховуючи те, що ухвалою суду апеляційної інстанції закрито провадження у справі на підставі п. 3 ч. 1 ст. 305 КАС України, суд вважає за необхідне повернути сплачений Приватним акціонерним товариством «Акціонерна компанія «Київводоканал» судовий збір повністю.

Керуючись ст. ст. 132, 243, 321, 325 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» про повернення сплаченого судового збору за подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 квітня 2021 року задовольнити.

Повернути Приватному акціонерному товариству «Акціонерна компанія «Київводоканал» (ЄДРПОУ 03327664, адреса місцезнаходження: 01015, м. Київ, вулиця Лейпцизька, 1а ) з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 6306,00 гривень ( шість тисяч триста шість) грн. 00 коп., сплачений згідно платіжного доручення № 3662 від 13 липня 2021 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя І.О. Грибан

Судді: О.М. Кузьмишина

А.Б. Парінов

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено13.12.2022

Судовий реєстр по справі —640/24854/20

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Постанова від 11.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Калашнікова О.В.

Ухвала від 10.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Калашнікова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні