Ухвала
від 30.11.2022 по справі 740/3174/22
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 740/3174/22

Провадження № 2/741/471/22

У Х В А Л А

м. Носівка 30 листопада 2022 року

Носівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді Киреєва О.В.,

з участю секретаря судового засідання Герасимчук Н.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Макіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

встановив:

15 вересня 2022 року позивач звернулася до суду з цим позовом.

У справі було відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

У судове засідання позивач не з`явилася, подала до суду заяву, в якій зазначила, що позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просила розгляд справи проводити без її участі.

У судове засідання представник Макіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області не з`явився, подав до суду заяву, в якій зазначив, що сільська рада визнає позовні вимоги, просив розгляд справи проводити без участі їх представника.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України суд проводить підготовче засідання без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Пунктом 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України встановлено, що суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

Відповідно до частин 1, 7 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою з`ясування всіх обставин справи, ухвалення законного і обґрунтованого рішення, суд вважає за доцільне витребувати від Носівської державної нотаріальної контори інформацію про наявність спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та заповітів ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 81, 196, 198, 247, 258-261 ЦПК України,

постановив:

Зобов`язати Носівську державну нотаріальну контору, місцезнаходження: м. Носівка, Чернігівської області вул. Центральна, 20, в строк до 1 березня 2023 року надати суду витяги (інформаційні довідки) із Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, а також заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , - для приєднання до матеріалів справи.

Роз`яснити Носівській державній нотаріальній конторі, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити Носівській державній нотаріальній конторі - для виконання.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 10 години 28 березня 2023 року.

Здійснити виклик учасників справи в судове засідання відповідно до вимог ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено14.12.2022
Номер документу107823000
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —740/3174/22

Рішення від 23.05.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Карпусь І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні