Ухвала
від 06.12.2022 по справі 953/6570/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/6570/21

н/п 1-кп/953/306/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" грудня 2022 р. Київський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Харкові кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021220490000332 від 10.02.2021 відносно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Курськ РФ, громадянки України, не судимої, не заміжньої, з вищою освітою, зареєстрована: АДРЕСА_1

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч.3 ст. 191 КК України

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.09.2021 року обвинувальний акт розподілено в провадження судді ОСОБА_1 .

Під час підготовчого судового засідання прокурор заявив, що підстав для закриття, зупинення провадження немає, справа підсудна даному суду, вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Обвинувачена заперечували проти призначення справи до судового розгляду, просила повернути обвинувальний акт прокурору, зазначаючи про те, що розмір шкоди визначено невірно, і дані про представника потерпілого не відповідають дійсності.

Прокурор в судовому засіданні заперечував щодо клопотання про повернення акту, вказуючи, що усі недоліки, на які вказує обвинувачена можливо виправити шляхом подання уточненого обвинувального акту, за наявності виявлення прокурор на відповідній стадії даних питань, і дані обставини не є підставою для повернення обвинувального акту.

Суд, заслухавши думку учасників підготовчого судового розгляду, приходить до наступних висновків:

Вимогами ст. 314 КПК України передбачено, що суд у підготовчому судовому засіданні має право, крім іншого призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту.

Під час підготовчого судового розгляду судом встановлено, що провадження за обвинувальним актом підсудне суду. Підстав для закриття провадження чи його направлення прокурору для проведення досудового провадження немає.

Порушень вимог КПК України, які б унеможлювали призначення провадження до судового розгляду судом під час підготовчого засідання не встановлено та сторонами не заявлено про такі порушення.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність призначення провадження за обвинувальним актом до судового розгляду, з врахуванням думки учасників щодо часу розгляду.

Судове засідання з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені ч.2 ст.27 КПК України відсутні.

Щодо клопотання захисту про повернення обвинувального акту, суд зазначає наступне.

Вимогами ч.3 ст. 314 КПК України передбачено повернення обвинувальний акт прокурору, якщо він не відповідає вимогам КПК України.

Після отримання обвинувального акту суд зобов`язаний перевірити його на відповідність вимогст. 291 КПК України, з`ясувати достатність фактичних і юридичних підстав для прийняття одного з рішень, передбачених ч.3ст.314 КПК України, та вирішити питання, пов`язані з підготовкою кримінального провадження до судового розгляду. Завданням підготовчого провадження є процесуальне та організаційне забезпечення проведення судового розгляду.

Обвинувальний акт відповідно до вимог ч.2 ст.291 КПК Україниповинен містити: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; анкетні відомості кожного обвинуваченого (прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження, місце проживання, громадянство); анкетні відомості кожного потерпілого (прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження, місце проживання, громадянство); прізвище, ім`я, по батькові та займана посада слідчого, прокурора; виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення; обставини, які обтяжують чи пом`якшують покарання; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням; підстави застосування заходів кримінально-правового характеру щодо юридичної особи, які прокурор вважає встановленими; розмір витрат на залучення експерта (у разі проведення експертизи під час досудового розслідування); дату та місце його складення та затвердження.

За змістом положень ч.4ст.110 КПК Україниобвинувальний акт і є процесуальним рішенням, яким прокурор висуває особі обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення і яким завершується досудове розслідування.

Дослідивши обвинувальний акт, який наданий до суду, приходжу до висновку, що посилання обвинуваченої на ті недоліки, які нею зазначаються у клопотанні, не є підставою для повернення обвинувального акту прокурору.

Згідно вимог ст. 341 КПК України прокурор не позбавлений можливості змінити обвинувачення, висунути додаткове обвинувачення, під час судового розгляду, про що і було заявлено прокурором під час підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного, суд не вбачає підстав для повернення обвинувального акту, за обставини, вказаних у клопотанні.

Керуючись ст.ст. 314-317 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні провадження за обвинувальним актом у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.191,ч.3ст.191 - на 17січня 2023 року о11-30 год. в залі судового засідання у приміщенні Київського району суду м. Харкова (адреса: м. Харків, вул. Валентинівська, 7-Б).

Для участі в судовому засіданні викликати сторони кримінального провадження.

В задоволенні клопотання захисту про повернення обвинувального акту відмовити.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу107825123
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —953/6570/21

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 11.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 21.07.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 25.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні