Ухвала
від 14.12.2022 по справі 761/11544/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/11544/22

Провадження № 2/761/8984/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Пономаренко Н.В

за участю секретаря: Бражніченко І.О.

представника позивача: ОСОБА_2

представника відповідача: Авдєєвої О.І.

представника третьої особи: Лисенко Ю.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві клопотання представника позивача про заміну первісного відповідача на належного у справі за позовом ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації, треті особи: Київське комунальне об`єднання комунального будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд», Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва», Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація про стягнення матеріальної шкоди, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа.

У судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про заміну первісного відповідача Київської міської державної адміністрації - на належного відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Тургенєвський».

В обґрунтування вказаного клопотання посилалась на те, що саме вказане товариство в даному випадку і є належним відповідачем, оскільки в момент падіння дерева, автомобіль позивача знаходився на асфальтованій частині земельної ділянки, що є прибудинковою територією житлового будинку АДРЕСА_1 , при цьому дерево, гілка якого пошкодила автомобіль росте на прибудинковій території будинку АДРЕСА_2 по цій же вулиці, власником цього будинку є ТОВ «Тургенєвський».

Заперечень щодо заміни відповідача та задоволення вказаного клопотання не надійшло.

Положенням ч. 2 ст. 51 ЦПК України передбачено, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Зважаючи на вищенаведене, з огляду на клопотання позивача, яка скористалась правом, наданим чинним цивільним процесуальним законодавством України, суд приходить до висновку про можливість його задоволення.

Виходячи з наведеного, керуючись ст. 51 ЦК України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання - задовольнити.

Замінити первісного відповідача Київську міську державну адміністрацію - на належного відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Тургенєвський» (ЄДРПОУ 42447614, адреса: 01054, м. Київ, вул. Тургенєвська, 32).

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, з урахуванням вимог ст. 178 ЦПК України.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також третім особам.

Позивач в строк п`ятнадцяти днів з дня отримання письмового відзиву відповідача на позовну заяву має право подати відповідь на відзив, зважаючи на вимоги ст. 178 ЦПК України.

Відповідач також у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення на відповідь на відзив, зважаючи на вимоги ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи мають право надати заяви, клопотання і заперечення з процесуальних питань, передбачені ст. ст. 182, 183 ЦПК України до закінчення підготовчого провадження.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://sh.ki.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає і заперечення на неї можуть бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107877429
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/11544/22

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 28.06.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні