Ухвала
від 14.12.2022 по справі 344/19801/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/15359/22

Провадження № 2/344/3596/22

У Х В А Л А

14 грудня 2022 року м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської Атаманюк Б.М., розглянувши матеріали зустрічної позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні власністю та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 07.12.2021 р. звернувся до суду з позовною заявою до до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» про визнання недійсним свідоцтва, припинення права власності, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень про реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання права власності.

Згідно розпорядження керівника апарату Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області № 122 від 05.09.2022 року та протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями у зв`язку з перебуванням судді Л. Мелещенко у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, вказана справа передана у провадження судді Атаманюка Б.М.

Ухвалою Івано-Франківського міського суду від 19.09.2022 р. прийнято позовну заяву до розгляду та призначено підготовче судове засідання по справі.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» адвокат Кучак Ю.Ф. 08.12.2022 р. звернувся в суд із зустрічним позовом до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні власністю та зобов`язання вчинити дії.

Вивчивши матеріали зустрічного позову та додані до нього додатки, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Дослідивши первісний та зустрічний позов, суд вважає, що об`єднання зустрічного позову з первісним в одне провадження є доцільним, так як обидва позови зокрема виникають з одних правовідносин. Зустрічна позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам ст. 194 ЦПК України, подана у строк для подання відзиву.

Враховуючи викладене, суд вважає доцільним об`єднання зустрічного позову з первісним в одне провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 193, 194, 247, 260 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні власністю та зобов`язання вчинити дії.

Об`єднати в одне провадження цивільну справу №344/19801/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» про визнання недійсним свідоцтва, припинення права власності, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень про реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання права власності та справу №344/15359/22 за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Колект» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні власністю та зобов`язання вчинити дії.

Надати справі загальний номер №344/19801/21.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження, з призначенням підготовчого судового засідання.

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами у справі (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу за зустрічним позовом строк 5 днів з дня отримання відзиву подати суду відповідь на відзив, а відповідачу за зустрічним позовом в цей же строк з дня отримання відповіді на відзив заперечення, які подаються з дотриманням вимог ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України та з одночасним надісланням іншим учасникам справи.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Богдан АТАМАНЮК

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107884620
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —344/19801/21

Рішення від 19.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні