Ухвала
від 16.12.2022 по справі 127/23793/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23793/22

Провадження № 2/127/3094/22

УХВАЛА

16 грудня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Шаміної Ю.А.,

при секретарі судового засідання Петуховій Н.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за ОСОБА_1 до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) про зняття арешту з нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 04.11.2022 було прийнято справу до розгляду у загальному позовному провадженні з призначенням підготовчого засідання.

23.11.2022 представником позивача адвокатом Кашпрук О.В. подано клопотання про заміну неналежного відповідача та залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог (вх. №ЕП-76273), згідно якого остання просила замінити у даній справі неналежного відповідача Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на належного - Головне управління Державної податкової служби у Вінницькій області, а також залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

У підготовче засідання учасники справи не з`явилися.

Натомість 16.12.2022 представник позивача адвокат Кашпрук О.В. подала клопотання (вх. №81903) згідно якого просила засідання 16.12.2022 у даній справі провести без участі позивача та його представника, клопотання про заміну неналежного відповідача та залучення до участі у справі третьої особи підтримала та просила розглянути у її відсутність.

Представник відповідача Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Іванов Ю.В. 16.12.2022 також подав заяву (вх.. №81880) згідно якої просив підготовче засідання 16.12.2022 провести без участі представника відповідача, клопотання про заміну відповідача розглянути без його участі.

Суд вважає за можливе розглянути питання щодо складу учасників справи.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд у разі необхідності вирішує, зокрема, питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача.

Відповідно доч.2,4ст.51ЦПК Україниякщо позовподано недо тієїособи,яка повиннавідповідати запозовом,суд дозакінчення підготовчогопровадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання заклопотанням позивачазамінює первісноговідповідача належнимвідповідачем,не закриваючипровадження усправі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Тобто, за змістом вказаних норм виключно позивачу належить право визначати особу, яка має відповідати за позовом і яка, на його думку, порушила права, що підлягають захисту.

Враховуючи право позивача визначатися з колом осіб щодо яких у нього заявлені вимоги та які, на його думку, порушують його права, і позивачем заявлене відповідне клопотання, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача та замінити неналежного відповідача Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на належного - Головне управління Державної податкової служби у Вінницькій області.

Крім того, відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть бути залучені до участі в справі за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження в справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Оскільки рішення суду може вплинути на права та обов`язки Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), суд вважає за необхідне залучити його до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Зважаючи на заміну неналежного відповідача та залучення до участі третьої особи суд дійшов висновку про відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст. 51, 53, 197, 198, 223 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Кашпрук Ольги Василівни задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на належного - Головне управління Державної податкової служби у Вінницькій області (код ЄДПРОУ 44069150, місцезнаходження: вул. Хмельницьке шосе, буд. 7, м. Вінниця, Вінницька область).

Залучити до участі у справі Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (код ЄДПРОУ 43316784, місцезнаходження: вул. Володимирська, буд. 91, м. Хмельницький, Хмельницька область) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Запропонувати належному відповідачу протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали надати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити належному відповідачу, що:

- відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України;

- докази по справі повинні бути подані разом з поданням відзиву; якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу;

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами;

- відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати третій особі протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження в справі надати суду пояснення з викладом міркувань та аргументації щодо позову (на його підтримку або заперечення проти позову), а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи; іншим учасникам справи - копію пояснення щодо позову та доданих до нього документів.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, що:

- під час розгляду справи вони користуються процесуальними правами, передбаченими ст. 43 ЦПК України;

- надані по справі пояснення щодо позову повинні відповідати вимогам встановленим ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються міркування та аргументація пояснень, повинні бути подані разом з поданням таких пояснень; копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду; у разі неможливості подання доказів та документів до пояснень необхідно зазначити причини їх неподання.

Попередити учасників справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу; учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ст. 95 ЦПК України).

Відкласти підготовче засідання на 10 год. 30 хв.11 січня 2023 року, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Шаміна Юлія Анатоліївна

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.12.2022
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу107937438
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —127/23793/22

Рішення від 25.01.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні