Ухвала
від 16.12.2022 по справі 335/8621/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/8621/21 2/335/1338/2022

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2022 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Воробйова А.В., за участю секретаря судового засідання Головко В.В. розглянувши у підготовчому засіданні, в залі суду у місті Запоріжжі клопотання позивача про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Гарантія плюс» про витребування майна з чужого незаконного володіння,

встановив:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Гарантія плюс» про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про зупинення провадження у справі у в зв`язку з призовом його на військову службу під час мобілізації в особливий період та направленням для проходження військової служби до військової частини.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, про час та день судового засідання сповіщалися завчасно.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

У зв`язку з чим, на підставі ст. 247 ЦПК України, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності сторін, без фіксування судового процесу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Так, в УкраїніУказом Президента України від 24 лютого 2022 року N 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який було затверджено Законом України 2102-IX від 24 лютого 2022 року «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» введено воєнний стан.

Статтею 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу»визначено військовий обов`язок. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов`язком громадян України. Військовий обов`язок установлюється з метою підготовки громадян України до захисту Вітчизни, забезпечення особовим складом Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту (далі - Збройні Сили України та інші військові формування), посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Як вбачається з довідки №1/3/5090 від 10.11.2022 року, яка видана начальником ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 відповідно до наказу начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 від 10.11.2022 року №358 призваний та військову службу під час мобілізації в особливий період та направлений для проходження військової служби до частини ЗСУ.

Згідно з вимогами п. 2 ч. 1ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Відповідно до п. 2 ч. 1ст. 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Таким чином, враховуючи вищезазначені обставини, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження у справі до припинення перебування позивача на військовій службі у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

При таких обставинах, суд приходить до висновку про те, що клопотання позивача про зупинення провадження по справі підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 251 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Гарантія плюс» про витребування майна з чужого незаконного володіння, зупинити до припинення перебування позивача ОСОБА_1 на військовій службі у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Зобов`язати позивача або його представника повідомити суд про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Ухвала може бути оскаржена доЗапорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня підписання ухвали.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання.

Ухвала підписана 16.12.2022 року.

Суддя: А.В.Воробйов

Дата ухвалення рішення16.12.2022
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу107937986
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —335/8621/21

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Рішення від 27.10.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні