Рішення
від 19.12.2022 по справі 575/834/22
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/834/22

Провадження № 2/575/161/22

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2022 р. смт. Велика Писарівка

Великописарівський районний суд Сумської області

в складі: головуючого судді В`юник Н.Г.

за участю секретаря судового засідання Лаптєвої Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Велика Писарівка в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу

у с т а н о в и в :

Позивачка просить розірвати шлюб, зареєстрований між нею та відповідачем 07серпня 1999року у Відділі реєстрації актів громадянського стану В.Писарівського районного управління юстиції,актовий запис№19. Від даного шлюбу мають неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Свої вимоги мотивує тим, що останнім часом сімейне життя між нею та відповідачем поступово погіршилося, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення між ними шлюбних відносин через втрати почуття любові, довіри, взаємоповаги та порозуміння, різних поглядів на сімейне життя та подружніх прав і обов`язків. У позові позивачка вказує, що вона з відповідачем повністю припинили шлюбні відносини між собою.

У судове засідання позивачка ОСОБА_1 не з`явилась, але до суду надійшла її письмова заява, в якій просить слухати справу в її відсутність, на позовних вимогах наполягає.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з`явивсь, але до суду надійшла його письмова заява, в якій просить провести розгляд справи без його участі, позов визнає.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оскільки розгляд справи відбувався за відсутності всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Повно та всебічно дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Згідноч.4ст.206ЦПК Україниуразі визнаннявідповідачем позовусуд занаявності длятого законнихпідстав ухвалюєрішення прозадоволення позову.

У судовому засіданні встановлено, що сторони зареєстрували шлюб 07серпня 1999року уВідділі реєстрації актів громадянського стану В.Писарівського районного управління юстиції,актовий запис№19, що підтверджується копією свідоцтва про шлюб Серії НОМЕР_1 , виданого 07 серпня 1999 року (а.с.13).

Згідно копії свідоцтва про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , Серії НОМЕР_2 , виданого 15квітня 2014року Відділомдержавної реєстраціїактівцивільногостану реєстраційноїслужби Великописарівськогорайонного управлінняюстиції уСумській області,його батькамиє сторонипо справі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (а.с.14).

Згідно довідки про склад сім`ї або зареєстрованих осіб у житловому приміщенні (будинку), осіб: слідує, що за адресою АДРЕСА_1 зареєстровані ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_3 (а.с.15).

Шлюбні відносини сторонами не підтримуються та поновлювати їх не бажають.

Відповідно доч.3 ст.105 СК Українишлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду.

Згідно ч.1ст.110 СК Українипозов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя.

Відповідно до ч.1 ст.24 СК України, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Відповідно до ст.112 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхньої дитини, що мають істотне значення.

Згідно ч.2ст.114 СК Україниу разі розірвання шлюбу судом, шлюб припиняється у день набрання чинності рішення суду про розірвання шлюбу.

Враховуючивищезазначені обставини,небажання позивачата відповідачапоновлювати шлюбнівідносини,суд приходитьвисновку,що подальшезбереження шлюбусуперечить їхвласним інтересамта інтересамїхньої дитини, атому шлюбнеобхідно розірвати.

Відповідно дост.113 СК України, якою визначено, що особа, яка змінила своє прізвище у зв`язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.

Згідно заявленого клопотання позивачки, суд вважає за необхідне її прізвище не змінювати та після розірвання шлюбу продовжувати іменуватися прізвищем « ОСОБА_5 ».

Керуючись ст.ст.4,10,12,13,82,206,247,258,259263-265,268,272,273,354ЦПК України,ст.ст.24,105,110,112,113,114,115Сімейного кодексуУкраїни,суд,-

у х в а л и в :

Задовольнити повністю позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Шлюб між ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженкою с.Велика Писарівка Сумської області, РНОКПП: НОМЕР_3 ,проживаючої в АДРЕСА_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця с.Велика Писарівка Сумської області, проживаючого в АДРЕСА_1 ,РНОКПП: НОМЕР_4 ,зареєстрований 07серпня 1999року уВідділі реєстрації актів громадянського стану В.Писарівського районного управління юстиції,актовий запис№19, - розірвати.

За вибором позивачки її прізвище не змінювати, після розірвання шлюбу надалі іменуватися прізвищем « ОСОБА_5 ».

Шлюб припиняється у день набрання чинності даним рішенням суду і потребує реєстрації в органах ДРАЦС.

Надіслати копію рішення суду про розірвання шлюбу після набрання ним законної сили до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця с.Велика Писарівка Сумської області, РНОКПП: НОМЕР_4 ,на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки с.Велика Писарівка Сумської області, РНОКПП: НОМЕР_3 , сплачені нею судові витрати у вигляді судового збору в розмірі 992,40 гривень.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Сумського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу подано протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Н.Г. В`юник

Дата ухвалення рішення19.12.2022
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу107939016
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —575/834/22

Рішення від 19.12.2022

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні