Ухвала
від 22.12.2022 по справі 160/17191/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 грудня 2022 рокуСправа №160/17191/22

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боженко Н.В., перевіривши у м. Дніпрі матеріали адміністративної справи за позовною заявою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (49005, м. Дніпро, вул. Сімферопольська 17а, код ЄДРПОУ ВП 44118658) до Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-ІНТЕРТОРГ» (49068, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Свободи, буд. 213, код ЄДРПОУ 40176386) про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника податків,-

ВСТАНОВИВ:

31 жовтня 2022 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-ІНТЕРТОРГ», в якій позивач просить суд:

- стягнути податковий борг з Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-ІНТЕРТОРГ» (ЄДРПОУ 40176386) до бюджету у розмірі 345 435,19 грн. шляхом стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків.

Справі за даним адміністративним позовом присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 160/17191/22 та у зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Боженко Н.В.

Позовна заява обґрунтована наявністю в інтегрованих картках платника податків податкового боргу на загальну суму 345 435,19 грн.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04 листопада 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, за наявними у справі матеріалами (письмове провадження), призначено справу до розгляду з 04 грудня 2022 року

Розглядаючи справу по суті судом встановлено наступне.

Як слідує з адміністративного позову позивачем зазначено юридичну адресу відповідача ТОВ «СВ-ІНТЕРТОРГ» - 49068, м. Дніпро, Новокадацький район, проспект Свободи, 213.

При цьому відповідно до матеріалів адміністративного позову місцезнаходженням відповідача є 49068, м. Дніпро, Новокадацький район, проспект Свободи, 213, кв. (офіс) 6. що відповідає відомостям з ЄДР за кодом ЄДРПОУ 40176386.

Відповідно до частини тринадцятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Згідно пункту 2 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

У відповідності до вимог частини другої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Таким чином, позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, відтак позивачу необхідно надати до суду уточнений адміністративний позов із уточненням юридичної адреси відповідача та належних доказів надіслання уточненого позову з додатками рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу.

Згідно частин чотирнадцятої та п`ятнадцятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Керуючись статтями 161, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-ІНТЕРТОРГ» про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника податків - залишити без руху.

Позивачу усунути недоліки позовної заяви, а саме надати: уточнений адміністративний позов із уточненням юридичної адреси відповідача та належних доказів надіслання уточненого позову з додатками рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу.

Зазначені документи надіслати до суду супровідним листом з посиланням на номер справи.

Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви терміном 5 календарних днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде залишена без розгляду.

Копію ухвали надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями), згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108003482
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника податків

Судовий реєстр по справі —160/17191/22

Рішення від 08.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 22.12.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 04.11.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні