Ухвала
від 22.12.2022 по справі 730/690/22
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21202

Справа №730/690/22

Провадження № 2/730/264/2022

У Х В А Л А

ПРО ПРИЙНЯТТЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ДО РОЗГЛЯДУ ТА ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"22" грудня 2022 р. м.Борзна

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Луговець О.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Борзнянської міської ради Ніжинського району Чернігівської області (місцезнаходження: м. Борзна Ніжинського району Чернігівської області, вул. П. Куліша, буд. 107) про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом, -

ВСТАНОВИВ:

що дана позовна заява подана з додержанням вимог ст.175, 177 ЦПК України і підлягає розгляду в Борзнянському районному суді Чернігівської області; відсутні підстави, визначені ст.185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

З огляду на положення п.2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, з призначенням підготовчого засідання та повідомленням учасників справи.

Одночасно в прохальній частині позовної заяви міститься клопотання позивача про витребування доказів судом в порядку ст.84 ЦПК України, а саме:

- з Борзнянської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, яка заведена після ОСОБА_2 .

Відповідно до ст.84 ЦПК України клопотання позивача про витребування доказів необхідно задовольнити, оскільки у позивача відсутні вищевказані документи, а останні мають значення для всебічного,повноготаоб`єктивногорозглядусправи.

Керуючись ст.13, 84, 187, 189, ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозглядупозовнузаяву ОСОБА_1 до Борзнянськоїміської радиНіжинського районуЧернігівської областіпро визнанняправа впорядку спадкування та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі.

Призначити по справіпідготовче судове засіданняна 10січня 2023року о09-00годині в приміщенні Борзнянського районного суду Чернігівської області за адресою: м. Борзна, вул, Незалежності, буд. 4, зал засідань № 1, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів - відповідачу.

Відповідно доч.4ст.174ЦПКУкраїнизобов`язативідповідача,уразізаперечення протипозову,подативідзивна позовнузаявупротягом15 днівз дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2-5 ст.178 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Витребувати з Борзнянськоїдержавної нотаріальноїконтори інформацію про те, чи заводилась спадкова справа після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , яка була зареєстрована і проживала в АДРЕСА_2 ; якщо так, то вказати, за чиєю заявою, надавши копії свідоцтв про право на спадщину (при їх наявності).

Зобов`язати Борзнянську державну нотаріальну контору витребувані документи надати до суду в строк до 30 грудня 2022 року.

Особи, які не мають можливості подати докази, які витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно доч.8ст.84ЦПКУкраїни у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені главою 9 ЦПК України.

Учасники справиможутьотриматиінформацію щодосправи,завеб-адресоюсуду:

http://br.cn.court.gov.ua.

Копію ухвали направити сторонам у справі, Борзнянській державній нотаріальній конторі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А.Луговець

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108006393
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —730/690/22

Рішення від 30.01.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні