Ухвала
від 21.12.2022 по справі 443/1566/22
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/1566/22

Провадження №2/443/790/22

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 грудня 2022 року суддя Жидачівського районного суду Львівської області Сливка С.І., розглянувши матеріали позовної заяви адвоката Пилипів Ольги Василівни поданої в інтересах ОСОБА_1 до комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства», Ходорівська міська рада про зобов`язання здійснити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат ПилипівОльга Василівнав інтересах ОСОБА_1 звернуласядо Жидачівськогорайонного судуЛьвівської областііз позовом до комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства», Ходорівська міська рада про зобов`язання здійснити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги.

Відповідно дост.4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Порядок звернення до суду з позовною заявою урегульованийЦПК України. Подання заяви має відбуватись з дотриманням певних умов, зокрема, щодо юрисдикції.

Європейський суд з прав людини у своїй прецедентній практиці виходить із того, що положення пункту 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободгарантує кожному право подати до суду будь-який позов, що стосується його цивільних прав і обов`язків. Проте право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави. Разом з тим такі обмеження не повинні впливати на доступ до суду чи ускладнювати цей доступ таким чином і такою мірою, щоб завдати шкоди суті цього права, та мають переслідувати законну мету.

При відкритті провадження по справі суд перевіряє дотримання позивачем вимог ст. ст.175,177 ЦПК України.

Згідно з ч. 2 ст. 175ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Позовна заява надійшла до суду в електронній формі, яка містить зазначення про те, що документ було сформовано в системі «Електронний суд».

Відповідно до ч. 8 ст.14 ЦПК Україниособи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (надалі ЄСІТС), можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно доЗакону України «Про електронний підпис», якщо інше не передбачено цим Кодексом. Особливості використання електронного цифрового підпису в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі визначаються Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Частиною 8 ст. 43 ЦПК Українипередбачено, що якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

Відповідно до ч. 5, 6 ст.43 ЦПК Українидокументи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, визначених цим Кодексом. Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом заповнення форм процесуальних документів відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Крім цього, згідно ч.1ст.177 ЦПК Українипозивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Одночасно, як видно із поданої позовної заяви, така не відповідає вимогам вищевказаної статті, зокрема не додано доказів надіслання іншим учасникам справи копій позовної заяви та поданих до суду документів.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

позовну заявуадвоката ПилипівОльги Василівниподаної вінтересах ОСОБА_1 до комунальногопідприємства «Ходорівськеуправління комунальногогосподарства»,Ходорівська міськарада прозобов`язання здійснитиперерахунок розміруплати зажитлово-комунальніпослуги залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачеві.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Сливка

СудЖидачівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108028720
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —443/1566/22

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Постанова від 23.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 23.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 08.05.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Рішення від 08.05.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні