Ухвала
від 21.12.2022 по справі 918/718/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" грудня 2022 р.Справа №918/718/22

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В., у справі

за заявою Головного управління ДПС у Рівненській області

до Приватного підприємства фірма "ВІВ"

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Рівненської області надійшла заява Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство в якій просить відкрити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "ВІВ" (код ЄДРПОУ 30923950), визнати грошові вимоги Головного управління ДПС у Рівненській області до Приватного підприємства "ВІВ" у розмірі 6 560 650,61 грн, призначити арбітражного керуючого у справі Шендеру Олену Миколаївну та включити до витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство витрати на оплату судового збору.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 20.09.2022 року постановлено прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду; підготовче засідання призначити на "11" жовтня 2022 р.; викликати для участі у судовому засіданні заявника, боржника та арбітражного керуючого; вжити заходи для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику - Приватному підприємству "ВІВ" приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби; зобов`язати заявника (Головне управління ДПС у Рівненській області) та боржника (Приватне підприємство "ВІВ") надати суду у підготовче засідання додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; Приватному підприємству "ВІВ" в порядку ст. 36 КУзПБ у строк до 05.10.2022 року надати Господарському суду Рівненської області: відзив на заяву про відкриття провадження у справі; підтвердження спроможності виконати свої зобов`язання та погасити заборгованість.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 11.10.2022 року призначено підготовче засідання на "18" жовтня 2022 р.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 18.10.2022 року постановлено відкрити провадження у справі № 918/718/22 про банкрутство Приватного підприємства фірма "ВІВ"; визнати вимоги кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області у розмірі 6 560 650,61 грн та 24 810,00 грн судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство; ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів. Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів: забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі виконання рішень у немайнових спорах; забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій; не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій; зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію; не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо; ввести процедуру розпорядження майном боржника - Приватного підприємства фірма "ВІВ" строком на сто сімдесят календарних днів, до 06.04.2023 року; розпорядником майна призначити ОСОБА_1 ; встановити грошову винагороду розпоряднику майна - арбітражному керуючому Шендері Олені Миколаївні у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна Приватного підприємства фірма "ВІВ" за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок Господарського суду Рівненської області; з метою виявлення кредиторів, здійснити оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства фірма "ВІВ" на офіційному веб-порталі судової влади України; вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; встановити строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 08.12.2022 року; встановити дату складання розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду 08.12.2022 року; встановити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 18.12.2022 року; проведення попереднього засідання суду призначити на "21" грудня 2022 р.; зобов`язати розпорядника майна боржника у наступному засіданні надати cуду звіт про проведену роботу.

У зв`язку з відключенням постачання електричної енергії у будівлі Господарського суду Рівненської області судове засідання 21.12.2022 року не відбулося.

З огляду на вказане, для забезпечення учасникам процесу можливості реалізувати свої права та законні інтереси, враховуючи усуненням обставин, що слугувати підставою не проведення судового засідання, суд вважає за необхідне призначити попереднє засідання з викликом учасників процесу для розгляду даної справи.

Відповідно до ч. 2 - ч. 4 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України, суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії. Цей термін може бути скорочений судом у випадку, коли цього вимагає терміновість вчинення відповідної процесуальної дії (огляд доказів, що швидко псуються, неможливість захисту прав особи у випадку зволікання тощо).

Керуючись ст.ст. 120, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Призначити попереднє засідання на "18" січня 2023 р. об 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26А, зал судових засідань № 13.

2. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

3. Надіслати ухвалу учасникам справи, в порядку, визначеному ч. 5 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108058433
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —918/718/22

Судовий наказ від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 22.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Постанова від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні