Ухвала
від 26.12.2022 по справі 128/2932/22
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/2932/22

УХВАЛА

26 грудня 2022 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Ю.Ф., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Якушинецької ОТГ, Приватного акціонерного товариства «Якушинецьке», Вінницької районної державної адміністрації про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,

УСТАНОВИВ:

До Вінницького районного суду Вінницької області надійшла вищевказана позовна заява.

Ухвалою судді Вінницького районного суду Вінницької області від 09.12.2022 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання копії ухвали, а також роз`яснено, що в іншому випадку заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

21.12.2022 на виконання вимог ухвали судді Вінницького районного суду Вінницької області від 09.12.2022 надійшла заява представника позивача.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Частиною третьоюстатті 274ЦПК Українивизначено,що привирішенні питанняпро розглядсправи впорядку спрощеногоабо загальногопозовного провадженнясуд враховує:1)ціну позову;2)значення справидля сторін;3)обраний позивачемспосіб захисту;4)категорію таскладність справи;обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначитиекспертизу,викликати свідківтощо;6)кількість сторінта іншихучасників справи; 7)чистановитьрозгляд справизначнийсуспільнийінтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За вказаних обставин, враховуючи предмет позовних вимог, значення справи для сторін,обсяг та характер доказів у справі, вважаю необхідним відкрити провадження у справі і розглядати справу за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Керуючись ст.ст. 187, 189-191, 196, 197, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Якушинецької ОТГ, Приватного акціонерного товариства «Якушинецьке», Вінницької районної державної адміністрації про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 11 год 30 хв 25 січня 2023 року, яке провести в залі судових засідань в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Винниченка, 29).

В підготовче засідання викликати учасників справи:

- позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

- представника позивача - адвоката Красіловського Вадима Олександровича (м. Вінниця, вул. Соборна, 53, оф. 2);

- представника відповідача Якушинецької ОТГ (с. Якушинці, вул. Новоселів, 1, Вінницького району Вінницької області).

-представника відповідача Приватного акціонерного товариства «Якушинецьке» (с. Зарванці, вул. Акціонерна, 9, Вінницького району Вінницької області).

- представника відповідача Вінницької районної державної адміністрації (м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 17).

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі протягом двох днів з дня її складення, у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст.174ЦПКУкраїни подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачам протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву. Зобов`язати відповідачів одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачам право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити відповідачам, що згідно з ч. 2 ст.191ЦПКУкраїни, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу, що вона має право подати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

Роз`яснити відповідачам, що вони мають право подати заперечення щодо наведених у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, і мотиви їх визнання або відхилення протягом трьох днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: http://vnr.vn.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

СУДДЯ Юлія КАРПІНСЬКА

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено27.12.2022
Номер документу108062249
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —128/2932/22

Рішення від 18.07.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні