Ухвала
від 12.12.2022 по справі 570/3402/22
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/3402/22

провадження № 2/570/1057/2022

У х в а л А

і м е н е м У к р а ї н и

12 грудня 2022 року

Рівненський районний суд в особі судді Кушнір Н.В.,ознайомившись із заявою позивача про передачу за підсудністю цивільної справиза позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Новоукраїнської сільської ради Рівненського району Рівненської області про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

покликаючись на невиконання відповідачем своїх батьківських обов`язків відносно їх малолітнього сина, позивач у поданій до суду 13 вересня 2022 року позовній заяві просить позбавити відповідача батьківських прав відносно ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У поданій до суду 12 грудня 2022 року заяві позивач просить передати за підсудністю цивільну справу до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області за місцем проживання відповідача та слухати справу у його відсутність, оскільки через матеріальні та фізичні складнощі не має можливості добиратися на засідання.

Позивач подав 12 грудня 2022 року до суду нотаріально посвідчену заяву від відповідача про розгляд справи без участі відповідача та про визнання позовних вимог.

Встановлено,що у нотаріально посвідченій заяві від відповідача вказане її місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

З метою відкриття провадження у справі до Відділу обліку та моніторингу інформації реєстрації місця проживання УДМС України судом направлено запит для підтвердження місця реєстрації відповідача і з отриманої відповіді неможливо встановити її місце реєстрації.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до такого висновку.

Відповідно до ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування.

Згідно з п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Отже, суд, враховуючи заяву позивача, з метою захисту його інтересів та інтересів малолітньої дитини, приходить до висновку про передачу справи на розгляд Слов"янського міськрайонному суду Рівненської області.

Зважаючи на викладене, керуючись ст.31 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Новоукраїнської сільської ради Рівненського району Рівненської області про позбавлення батьківських прав за підсудністю до Слов`янський міськрайонний суд Донецької області.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: Кушнір Н.В.

Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено27.12.2022
Номер документу108070458
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —570/3402/22

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні