Ухвала
від 14.12.2022 по справі 305/190/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 305/190/22

У Х В А Л А

14 грудня 2022 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі:

судді-доповідачки Готри Т. Ю.,

суддів Собослоя Г. Г., Фазикош Г. В.,

з участю секретарки судового засідання Ігнатюк І. Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про зняття з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня №4 Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області на рішення Рахівського районного суду Закарпатської області від 06 травня 2022 року, ухвалене суддею Марусяк М. О.,

у с т а н о в и в:

У лютому 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня №4 Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

У позовній заяві ОСОБА_1 просив суд :

1) визнати незаконним та скасувати наказ директора Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня №4 Ясінянської селищної ради № 26 від 05.11.2021 про відсторонення його від роботи;

2) поновити його на роботі;

3) стягнути з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради заробітну плату за вимушений прогул за період відсторонення його від роботи.

Рішенням Рахівського районного суду Закарпатської області від 06.05.2022 цей позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Визнано незаконним та скасовано наказ директора Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня Ясінянської селищної ради № 26 від 05.11.2021 «Про відсторонення від роботи ОСОБА_1 ».

Стягнуто з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради заробітну плату за вимушений прогул за період відсторонення ОСОБА_1 від роботи.

Витрати по сплаті судового збору залишено за позивачем.

Зазначене рішення оскаржено відповідачем Відділом освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області.

Під час розгляду цієї справи судом встановлено наступне.

Як слідує з позовної заяви ОСОБА_1 заявляв три позовні вимоги :

1)визнати незаконним та скасувати наказ директора Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня №4 Ясінянської селищної ради № 26 від 05.11.2021 про відсторонення його від роботи;

2) поновити його на роботі;

3)стягнути з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради заробітну плату за вимушений прогул за період відсторонення його від роботи.

Однак рішенням суду від 06.05.2022 визнано незаконним та скасовано наказ директора Ясінянського закладу загальної середньої освіти І ступеня Ясінянської селищної ради № 26 від 05.11.2021 «Про відсторонення від роботи ОСОБА_1 ».

Стягнуто з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ясінянської селищної ради заробітну плату за вимушений прогул за період відсторонення ОСОБА_1 від роботи.

У решті позовні вимоги не вирішені.

Отже, зазначений недолік перешкоджає апеляційному суду розглянути справу.

Відповідно до п.1 ч.1ст. 270 ЦПК Українисуд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.

А тому зазначений недолік підлягає усуненню шляхом зняття цієї цивільної справи з розгляду в Закарпатському апеляційному суді і її повернення до суду першої інстанції для ухвалення додаткового рішення щодо позовної вимоги ОСОБА_1 про поновлення його на роботі.

Керуючись ст.257,258 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Справу запозовом ОСОБА_1 до Ясінянськогозакладу загальноїсередньої освітиІ ступеня№4Ясінянської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті,Відділу освіти,культури,молоді таспорту Ясінянськоїселищної радиРахівського районуЗакарпатської областіпро визнаннянезаконним таскасування наказупро відстороненнявід роботи,поновлення нароботі тастягнення заробітноїплати зачас вимушеногопрогулу,за апеляційноюскаргою Відділуосвіти,культури,молоді таспорту Ясінянськоїселищної радиРахівського районуЗакарпатської областіна рішенняРахівського районногосуду Закарпатськоїобласті від06травня 2022року - зняти з розгляду в Закарпатському апеляційному суді та повернути до суду першої інстанції для ухвалення додаткового рішення щодо позовної вимоги ОСОБА_1 про поновлення його на роботі.

Зазначений недолік слід усунути протягом двадцяти днів з дня надходження справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідачка

Судді

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено28.12.2022
Номер документу108082954
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —305/190/22

Постанова від 04.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Рішення від 13.01.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Рішення від 05.05.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 23.03.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні