Ухвала
від 23.12.2022 по справі 466/6410/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6410/20

Провадження № 2/466/218/22

УХВАЛА

іменем України

«23» грудня 2022 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі : головуючого судді Кавацюка В.І

при секретарі Хомляк О.П.

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова про визнання права користування житловим приміщенням та зобов`язання до вчинення дій,

у с т а н о в и в :

25 серпня 2020 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 пред`явили в Шевченківський районний суд м. Львова позов до Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова, в якому просили ухвалити рішення, яким:

- зобов`язати Квартирно-експлуатаційний відділ м. Львова видати їм, позивачам, та ОСОБА_3 спеціальний ордер на проживання у гуртожитку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- зобов`язати Квартирно-експлуатаційний відділ м. Львова зареєструвати їх, позивачів, та ОСОБА_3 у гуртожитку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Львова від 26 серпня 2020 року в даній цивільній справі було відкрито спрощене позовне провадження, оскільки відповідач - Квартирно-експлуатаційний відділ м.Львова розташований на території діяльності Шевченківського районного суду м. Львова та позивачами були заявлені вимоги про зобов`язання до вчинення дій.

Після відкриття провадження у справі і до початку розгляду справи по суті позивач ОСОБА_4 та ОСОБА_2 подали уточнену позовну заяву, в які просять ухвалити рішення про визнання за ними та ОСОБА_3 права користування житловим приміщенням, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а також про зобов`язання відповідача зареєстрували за адресою спірного житлового приміщення.

В судове засідання, яке після оголошення перерви було призначено на 23 грудня 2022 року о 14.30 год., учасники справи не з`явились та представником Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова Куцак В.Л. до суду подано клопотання про скерування даної справи відповідно до вимог ст. 30 ЦПК України для розгляду по суті за підсудністю в Личаківський районний суд м.Львова.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України в зв`язку з неявкою в судове засідання осіб, що беруть участь в справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З`ясувавши обставини справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача ОСОБА_5 підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншому суду.

Згідно з приписами ч.1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

З матеріалів справи убачається, що предметом спору в даній справі є приміщення в гуртожитку, що розташований по АДРЕСА_2 . Позивачі тривалий час проживають без реєстрації в спірному приміщенні, а відповідач не вживає заходів стосовно проведення їх реєстрації за фактичним місцем проживання. Адреса місця розташування спірного житлового приміщення знаходиться на території юрисдикції Личаківського районного суду м. Львова.

Керуючись ч.1 ст. 30, п.1 ч.1 ст. 31, ст. ст. 247, 259, 260, 261 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Клопотання представника Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова Куцак Віталіни Леонідівни про передачу справи за територіальною підсудністю задовольнити.

Цивільну справу №466/6410/20 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова про визнання права користування житловим приміщенням та зобов`язання до вчинення дій направити для розгляду по суті за територіальною підсудністю в Личаківський районний суд м. Львова.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя: В. І. Кавацюк

Дата ухвалення рішення23.12.2022
Оприлюднено28.12.2022
Номер документу108101643
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —466/6410/20

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 26.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні