Ухвала
від 27.12.2022 по справі 909/1018/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1018/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі та здійснення розгляду справи

в порядку загального позовного провадження

27.12.2022 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Михайлишина В. В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ"

(вул. Авіаконструктора Сікорського, буд. 1, офіс 494, м. Київ, 04112)

до: Регіонального відділення фонду державного майна України по Івано-

Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях

(вул. Василіянок, буд. 48, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області,

76019)

про визнання недійсним результатів електронного аукціону, визнання недійсним та скасування наказу, визнання недійсним договору купівлі-продажу та зобов`язання затвердити Протокол про результати електронного аукціону,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області із позовною заявою за вх. № 15713/22 від 06.10.2022 до Регіонального відділення фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях про визнання недійсним результатів електронного аукціону, визнання недійсним та скасування наказу, визнання недійсним договору купівлі-продажу та зобов`язання затвердити Протокол про результати електронного аукціону.

Ухвалою від 08.12.2022 суд залишив позовну заяву без руху та встановив позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 10 днів з дня вручення цієї ухвали шляхом подання до суду повного тексту позовної заяви (виправленої редакції) з чітко викладеним змістом позовних вимог з додатками та заяви про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

26.12.2022 за вх. № 17763/22 через канцелярію суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" надійшла заява про усунення недоліків, відповідно до якої позивачем надано суду повний текст позовної заяви (виправленої редакції) з чітко викладеним змістом позовних вимог з додатками та заяву про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Частиною 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження та позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та, з огляду на приписи статей 12 та 247 Господарського процесуального кодексу України, розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Щодо залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

26.12.2022 за вх. № 16402/22 через канцелярію суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача. У поданому клопотанні Товариство з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аква Солар Інвест".

Клопотання мотивоване тим, що рішення суду по даній справі може вплинути на права і обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Аква Солар Інвест".

Як визначено частиною 1 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Розглянувши подане клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" про залучення третьої особи, суд вважає за доцільне його задовольнити та залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аква Солар Інвест", оскільки прийняте у даній справі рішення може вплинути на його права або обов`язки.

Керуючись статтями 12, 168, 176, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ШТРИХИ" про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача (вх. № 16402/22 від 26.12.2022) - задовольнити.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аква Солар Інвест" (вул. Зборовського Іполита, буд. 1, м. Бершадь, Бершадський район, Вінницька область, 24400; ідентифікаційний код: 43402616).

5. Підготовче засідання призначити на 25.01.2023 об 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 8.

6. Відповідачу подати суду:

- в порядку статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України, в строк п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзиву надіслати позивачу, докази чого подати суду.

7. Третій особі, які не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні відповідача подати суду:

- в порядку статті 168 Господарського процесуального кодексу України, в строк п`яти днів з дня вручення даної ухвали, пояснення щодо позову, копію пояснення направити сторонам, докази чого подати суду.

8. Повідомити сторін, що у разі надходження відзиву відповідача на позовну заяву, позивач має право подати суду відповідь на відзив (разом з доказами її надсилання відповідачу), а відповідач - заперечення на відповідь позивача (разом з доказами їх надсилання позивачу) протягом п`яти днів з дня отримання.

9. Письмові докази подати відповідно до вимог статті 80 Господарського процесуального кодексу України.

10. Якщо документи подаються до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи повинні бути скріплені електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

11. Представникам сторін з`явитися в судове засідання, документальне підтвердження своїх повноважень оформити відповідно до вимог статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

12. Довести до відома сторін, що учасники справи можуть отримувати інформацію по справі за веб-адресою http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/.

13. Ухвала набирає законної сили 27.12.2022 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя В. В. Михайлишин

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.12.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108123791
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Визнання договорів (правочинів) недійсними купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —909/1018/22

Рішення від 02.06.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 05.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 21.04.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 08.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні