Ухвала
від 28.12.2022 по справі 420/16775/22
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/16775/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2022 рокум. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Завальнюка І.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління з питань містобудування та архітектури Одеської обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та стягнення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вказаним адміністративним позовом, в якому просить визнати протиправною бездіяльність Управління з питань містобудування та архітектури Одеської обласної державної адміністрації щодо невиплати середньої заробітної плати внаслідок невиконання рішення суду про поновлення на роботі ОСОБА_1 та стягнути з Управління з питань містобудування та архітектури Одеської обласної державної адміністрації 69836,20 грн на користь ОСОБА_1 середньої заробітної плати внаслідок невиконання рішення суду про поновлення на роботі.

Ухвалою судді від 12.12.2022 відкрито провадження та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

26.12.2022 до суду від представника позивача адвоката Дергачева А.В. надійшла заява про залишення адміністративного позову без розгляду у зв`язку із врегулюванням спору в добровільному порядку.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає клопотання про відкликання адміністративного позову підлягаючим до задоволення.

Згідно з п.5 ч.1, ч.3 ст.240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду. Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право позивача на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд. Отже, підстави для відмови у задоволенні цього клопотання (заяви) законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду з позовом.

З огляду на правову позицію сторони позивача та враховуючи, що заявлене клопотання не суперечить закону та не порушує права і законні інтереси сторін, - суд вважає за необхідне відповідно до ч.1 ст.240 КАС України клопотання задовольнити та залишити позовну заяву без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 205, 240 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 задовольнити.

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління з питань містобудування та архітектури Одеської обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та стягнення - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу його право на повторне звернення до адміністративного суду в загальному порядку після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подачі через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення апеляційної скарги до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

Суддя І.В. Завальнюк

Дата ухвалення рішення28.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108143398
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та стягнення

Судовий реєстр по справі —420/16775/22

Ухвала від 28.12.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні