Ухвала
від 02.01.2023 по справі 910/13033/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"02" січня 2023 р. м. Житомир Справа № 910/13033/22

Господарський суд Житомирської області у складі судді Шніт А.В.,

перевіривши матеріали позовної заяви

Акціонерного товариства "Житомиробленерго"

до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-продовольча компанія "Укрпродгруп-Житомир"

про стягнення 168 483,54 грн,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "Житомиробленерго" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-продовольча компанія "Укрпродгруп-Житомир" про стягнення 168 483,54грн.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням підп. 20 п. 5.5.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії шляхом самовільного безоблікового підключення до мережі на об`єкті ТОВ ІПК "Укрпродгруп-Житомир" за адресою: м. Житомир, вул. М. Грушевського, 26, що стало підставою здійснення нарахування необлікованої електричної енергії, вартість якої становить 168 483,54 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.11.2022 позовну заяву Акціонерного товариства "Житомиробленерго" з доданими до неї матеріалами направлено за територіальною підсудністю до Господарського суду Житомирської області.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.12.2022 справу №910/13033/22 передано на розгляд судді Шніт А.В.

Вивчивши зміст позовної заяви та розглянувши додані до неї документи, господарський суд прийшов до висновку про залишення позовної заяви без руху з таких підстав.

1. Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Як визначено ч. 1 ст. 172 ГПК України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Серед документів, доданих до позовної заяви, долучено опис вкладення, адресований ТОВ ІПК "Укрпродгруп-Житомир": 01204, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 7/14.

Суд, з метою з`ясування актуальних відомостей про сторін у справі, здійснив електронний запит до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, та з`ясував, що за ідентифікаційним кодом 32988868 зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-продовольча компанія "Укрпродгруп-Житомир", місцезнаходження якого: 13001, Житомирська обл., Житомирський р-н, смт. Романів, вул. Небесної сотні, буд. 1.

Згідно з даними про реєстраційні дії, 24.08.2022 здійснено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, а саме: зміна інформації для здійснення зв`язку з юридичною особою, зміна керівника (або відомостей про керівника юридичної особи), зміна місцезнаходження юридичної особи.

У ст. 7 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" зазначено, що Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб-підприємців з Єдиного державного реєстру.

Згідно з ч. 2 ст. 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", до реєстру вносяться відомості про місцезнаходження юридичної особи (пункт 10).

Як визначено ч.1 ст.10 Закону, якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

Отже, у суду на час розгляду матеріалів позовної заяви АТ "Житомиробленерго" немає інформації про те, що місцезнаходженням ТОВ ІПК "Укрпродгруп- Житомир" є: 01204, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 7/14, оскільки місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

2. За приписами п.2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В позовній заяві вказано адресу ТОВ ІПК "Укрпродгруп-Житомир": 01204, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 7/14, яка не є актуальною, відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З метою усунення недоліків АТ "Житомиробленерго" необхідно надіслати суду заяву про усунення недоліків позовної заяви із зазначенням номера справи, до якої додати:

- позовну заяву в новій редакції, яка відповідає вимогам ст. 162 ГПК України;

- опис вкладення про направлення позовної заяви в новій редакції з додатками ТОВ ІПК "Укрпродгруп-Житомир", в якому зазначено найменування всіх документів, що надсилаються за адресою місцезнаходження, відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Керуючись ст. 162, 164, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Надати Акціонерному товариству "Житомиробленерго" 10 (десять) днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліки позовної заяви.

3. Роз`яснити Акціонерному товариству "Житомиробленерго": у випадку невиконання цієї ухвали заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою, згідно з ч.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Шніт А.В.

Відправити АТ "Житомиробленерго" рекомендованою кореспонденцією та засобами електронного зв`язку: kanc@co.ztoe.com.ua

Дата ухвалення рішення02.01.2023
Оприлюднено04.01.2023
Номер документу108221599
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 168 483,54 грн

Судовий реєстр по справі —910/13033/22

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 02.01.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 28.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні