Ухвала
від 04.01.2023 по справі 731/21/23
ВАРВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №731/21/23

Провадження №2/731/29/23

У Х В А Л А

04 січня 2023 року смт Варва

Суддя Варвинського районного суду Чернігівської області Савенко А.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Варвинської сільської ради Чернігівської області, Брагинцівської сільської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Варвинська районна державна нотаріальна контора, про надання додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

03 січня 2023 року, засобами поштового зв`язку, від ОСОБА_1 до суду надійшла вказана позовна заява з додатками, яка була направлена 31 грудня 2022 року.

Вивчивши матеріали справи, вважаю за необхідне залишити заяву без руху, оскільки вона не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Проте, в порушення наведених вимог позивач, визначаючи у змісті позову перелік учасників справи під час їх ідентифікації надав інформацію в частині їх офіційного найменування, яка не відповідає актуальним відомостям наявним у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Крім того, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідач Брагинцівська сільська рада Варвинського району Чернігівської області на даний час має статус припиненої, що позбавляє можливості залучення вказаної юридичної особи до участі у даній справі, без її належного правонаступника.

Аналогічно в порушення наведених вимог позивач зазначивши ідентифікуючі відомості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Варвинської районної державної нотаріальної контори, не вказав її ідентифікаційний код, як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачем долучено до матеріалів позову квитанцію №9288-1441-7767-8147 від 21 листопада 2023 року про сплату судового збору у розмірі 496, 20 грн.

Суд бере до уваги, що визначаючи зміст позовних вимог, позивачем було заявлено одну вимогу немайнового характеру.

Змістом абзацу 2 п. 2 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» визначено, що сплату судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, поданою фізичною особою або фізичною особою підприємцем становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на підставі ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», актуальної на момент звернення до суду, становить 992, 40 грн.

Таким чином, позивачу необхідно доплатити судовий збір у розмірі - 496, 20 грн (992,40 - 496, 20) та надати суду документи, що підтверджують здійснення такої оплати.

Реквізити для сплати судового збору: Отримувач коштів : ГУК у Черніг.обл/тг с-щ Варва/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37972475; банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.); код банку отримувача (МФО): 899998; рахунок отримувача: UA528999980313161206000025691; код класифікації доходів бюджету: 22030101; призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Варвинський районний суд Чернігівської області (назва суду, де розглядається справа).

На виконання вимог п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Проте, в змісті позову відсутні відомості щодо підтвердження, що нею не подано іншого позову (позовів) до відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

При цьому копії документів повинні відповідати вимогам ст. 95 ЦПК України, а саме письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. У копіях письмових доказів повинно зазначатися про наявність в учасника справи або іншої особи оригіналу письмового доказу. Також учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Разом з тим, всупереч даним вимогам, позивач надав до суду разом з позовною заявою копії засвідчен6их письмових доказів за відсутності посилань на дату такого засвідчення та без зазначення відомостей щодо наявності в учасника справи або іншої особи оригіналу такого письмового доказу.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі наведеного, керуючись ст. 177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Варвинської сільської ради Чернігівської області, Брагинцівської сільської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Варвинська районна державна нотаріальна контора, про надання додаткового строку для прийняття спадщини, залишити без руху.

Зазначені в ухвалі недоліки мають бути усунені позивачем протягом 10 (десяти) днів з дня вручення їй копії цієї ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що у випадку невиконання нею вимог ухвали, позовна заява на підставі ч. 2 ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Савенко

Дата ухвалення рішення04.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108246957
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —731/21/23

Рішення від 23.06.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні