Ухвала
від 26.12.2022 по справі 177/308/22
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

26 грудня 2022 року

м. Київ

справа № 177/308/22

провадження № 61-8113св22

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Олійник А. С. (суддя-доповідач), Усика Г. І., Яремка В. В.,

розглянув клопотання державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакової Любові Анатоліївни про продовження строку для подання відзивуна касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 липня 2022 року у справі за скаргою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: державний виконавець Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакова Любов Анатоліївна, ОСОБА_2 , про визнання дій державного виконавця неправомірними та скасування постанови про повернення виконавчого документа,

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2022 року ОСОБА_1 звернулася до Верховного Суду із касаційною скаргою на постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 липня 2022 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями

від 22 серпня 2022 року справу призначено судді-доповідачеві Олійник А. С.

Ухвалою Верховного Суду від 02 листопада 2022 року відкрито касаційне провадження у цій справі, витребувано матеріали цивільної справи та роз`яснено учасникам справи право подати відзиви на касаційну скаргу, які за формою і змістом мають відповідати вимогам статті 395 ЦПК України, у строк до 02 грудня 2022 року.

30 листопада 2022 року засобами поштового зв`язку державний виконавець Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакова Л. А. направила відзив на касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 липня 2022 року, який до Верховного Суду надійшов 12 грудня 2022 року.

15 грудня 2022 року року до Верховного Суду надійшло клопотання державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакової Л. А. про продовження строку для подання відзиву.

Клопотання про продовження строку для подання відзиву обґрунтоване тим, що ухвалу про відкриття касаційного провадження від 02 листопада 2022 року вона отримала 15 листопада 2022 року, проте у зв`язку з введенням військового стану в Україні не мала можливості вчасно подати відзив.

Відповідно до частини другої статті 127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно з частиною першою статті 395 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду касаційної інстанції відзив на касаційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом касаційної інстанції в ухвалі про відкриття касаційного провадження.

Отримавши ухвалу Верховного Суду від 02 листопада 2022 року про відкриття провадження у справі, державний виконавець Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакова Л. А. у строк, встановлений судом, скористалася передбаченим частиною першою статті 395 ЦПК України правом і подала відзив на касаційну скаргу.

З огляду на те, що строк на подання відзиву не пропущено, підстави для розгляду клопотання про продовження строку для подання відзиву відсутні, тому відзив підлягає прийняттю до розгляду.

Керуючись статтями 127, 395 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакової Любові Анатоліївни про продовження строку для подання відзиву на касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 липня 2022 року у справі за скаргою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: державний виконавець Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакова Любов Анатоліївна, ОСОБА_2 , про визнання дій державного виконавця неправомірними та скасування постанови про повернення виконавчого документа, задовольнити частково.

Прийняти відзив державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щербакової Любові Анатоліївни на касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 липня 2022 рокудо розгляду.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Судді: А. С. Олійник

Г. І. Усик

В. В. Яремко

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108260166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —177/308/22

Ухвала від 17.10.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 13.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 13.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 21.07.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Постанова від 21.07.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 12.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні