Ухвала
від 06.01.2023 по справі 345/4168/22
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/4168/22

Провадження № 1-кс/345/27/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.01.2023 м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого СВ Калуського РВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12022091170000598 від 03.12.2022 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про проведення огляду,

в с т а н о в и в :

06.01.2023 до слідчого судді Калуського міськрайонного суду звернувся слідчий СВ Калуського РВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим з прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду, в якому просить надати дозвіл на проведення огляду приміщення споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області, що в с. Голинь Калуського району Івано-Франківської області по вул. Коновальця, 13, з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Клопотання обґрунтовує тим, що 02.12.2022 в Калуський РВП ГУ НП в Івано-Франківській області поступив рапорт старшого ДОП Калуського РВП капітана поліції ОСОБА_5 про те, що ним в ході проведення профілактичних заходів було отримано інформацію про те, що службові особи Комунального підприємства «Івано-Франківської обласної ради» «Будінвест» вчинили службове підроблення, тобто внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів - актів виконаних робіт форми КБ-2В щодо виконання робіт з ремонту споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради, що в с. Голинь вул. Євгена Коновальця, 13, після чого надали їх для виплати бюджетних коштів.

29.12.2022 слідчим СВ Калуського РВП призначено будівельно-технічну експертизу з метою встановлення об`єму фактично-виконаних робіт по об`єкту Ремонт споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області.

На даний час у кримінальному провадженні з метою розкриття кримінального правопорушення та встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у проведенні огляду приміщення споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження.

В інший спосіб, ніж проведення огляду приміщення споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження, неможливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукати речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та будуть використані як докази.

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей і документів, які вказані в зазначеному клопотанні та мають значення для досудового розслідування, а також містять відомості, які будуть використані, як докази у розслідуваному кримінальному провадженні та під час судового розгляду, слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Клопотання про надання дозволу на проведення огляду подано згідно зі ст. 234 КПК України.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання про проведення огляду підтримав та просив суд його задоволити.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах і заслухавши думку слідчого вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно з рапортом ст. ДОП Калуського РВП ГУ НП капітана поліції ОСОБА_6 від 02.12.2022 встановлено, що ним в ході проведення профілактичних заходів було отримано інформацію про те, що службові особи Комунального підприємства «Івано-Франківської обласної ради» «Будінвест» вчинили службове підроблення, тобто внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів - актів виконаних робіт форми КБ-2В щодо виконання робіт з ремонту споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради, що в с. Голинь вул. Євгена Коновальця, 13, після чого надали їх для виплати бюджетних коштів (а.п.3).

За даним фактом 03.12.2022 внесено відомості до ЄРДР за № 12022091170000598, правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 1 ст. 366 КК України (а.п. 2).

Постановою слідчого Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області від 29.12.2022 у вказаному кримінальному провадженні призначено будівельно-технічну експертизу з метою встановлення об`єму фактично-виконаних робіт по об`єкту «Ремонт споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області» (а.п. 9).

Згідно з ч. 1 ст. 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно з ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Таким чином є достатні дані, які вказують на те, що проведення огляду необхідне для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей і документів, що можуть мати значення для розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Враховуючи вищезазначені обставини, які зумовлюють необхідність проведення огляду, а також необхідність дотримання розумних строків кримінального провадження, строк дії ухвали необхідно визначити до 04.02.2023.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 13, 233-237 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12022091170000598 від 03.12.2022 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про проведення огляду - задовольнити.

Надати слідчим СВ Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 та ОСОБА_7 дозвіл на проведення огляду приміщення споруди цивільного захисту - укриття Голинського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області, що в с. Голинь Калуського району Івано-Франківської області по вул. Коновальця, 13, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала дійсна до 04.02.2023 включно.

Ухвала дозволяє проникнути до житла та іншого володіння особи один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Огляд житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді в обов`язковому порядку фіксується за допомогою аудіо-та відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108280771
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —345/4168/22

Ухвала від 09.01.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

Ухвала від 06.01.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

Ухвала від 26.12.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

Ухвала від 26.12.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кулаєць Б. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні