Рішення
від 06.01.2023 по справі 591/8863/21
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/8863/21

Провадження № 2/591/1004/22

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2022 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого - судді Сидоренко А.П.

з участю секретаря судового засідання - Чмуневич М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми в спрощеному позовному провадженні з повідомленням учасників справи цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Страшка Євгена Володимировича до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

Позивачка ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Страшка Є.В. звернулася до суду з вказаним позовом до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» та свої вимоги мотивує тим, що із вересня 2018 року вона перебуває у трудових відносинах із відповідачем (далі - ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ»), а саме як тренер-викладач з кінного спорту відповідного закладу.

За період із 2018 по 2021 рік включно трудове становище ОСОБА_1 та трудові взаємовідносини, зокрема, із вказаним закладом поступово погіршувалися, що виявлялося в постійних обмеженнях, утиску та неправомірних діях відповідача по відношенню до позивачки.

Зокрема, 9 листопада 2021 року Наказом №53-К від 09 листопада 2021 року позивачку було повідомлено, що на підставі пояснювальної записки інструктора-методиста спортивної школи Барильської О.М. та пояснювальної записки старшого тренера-викладача Докаленко А.А. - тижневе навантаження позивачки зменшене з 24 годин на 12 годин з 09 листопада 2021 року пропорційно до фактично існуючих вихованців.

Також 09 листопада 2021 року наказом №97-Т від 09 листопада 2021 року позивачку було повідомлено про затвердження двох груп початкової підготовки першого року навчання.

Однак, до цього часу сама позивачка неодноразово в усному та письмовому порядку зверталася до свого роботодавця, тобто до ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» із проханням залишити її навантаження в об`ємі 24 години на тиждень, шляхом формування у її складі чотирьох груп дітей початкової підготовки, або ж, відповідно двох груп початкової підготовки та однієї групи базової підготовки, що дозволяє зберегти її навантаження в об`ємі 24 години на тиждень.

Відповідно до п. 2 Постанови КМУ від 5 листопада 2008 р. № 993 «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» (далі по тексту- Положення), спортивна школа у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мінмолодьспорту, МОН, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, цим Положенням і власним статутом.

Відповідно до п. 20 Положення, проект плану комплектування відділень з видів спорту на наступний навчальний рік подає директор спортивної школи засновникові (власникові) або уповноваженому ним органу до 25 серпня поточного року для затвердження. Тобто в даному випадку такий проект плану комплектування відділень з кінного спорту має подавати в.о. директора ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ»- ОСОБА_4 до засновника (власника) відповідної школи, тобто до Сумської обласної ради. Водночас, відповідно до цього ж Положення, списки вихованців груп відділень з видів спорту затверджуються директором спортивної школи до 1 вересня, а для груп початкової підготовки - до 1 жовтня поточного року. Протягом навчального року у зазначені списки у разі потреби можуть вноситися в установленому порядку зміни.

При цьому обсяг навчально-тренувальної роботи може бути затверджено в розмірі меншому, ніж установлено на ставку зарплати в таких випадках: за угодою між працівником та адміністрацією школи; на прохання вагітної жінки або такої, яка має дитину віком до 14 років (дитину інваліда до 16 років), у т.ч. яка перебуває під опікою, або особи, яка здійснює догляд за хворим членом сім`ї відповідно до медичного висновку, коли адміністрація зобов`язана встановлювати неповний робочий день або неповний робочий тиждень; тренеру-викладачу, який працює за сумісництвом.

З цього вбачається, що ОСОБА_1 не підпадає під жодний із цих випадків можливості зменшення їй обсягу навчально-тренувальної роботи, в розмірі меншому, ніж установлено на ставку зарплати, яка становить 24 години/тиждень, а тому таке зменшення є неправомірним та фактично порушує її трудові права.

Враховуючи викладене, рішення щодо затвердження наданих груп початкової та базової підготовки приймає безпосередньо керівник дитячо-юнацької спортивної школи, з урахуванням вимог навчальної програми з кінного спорту, при цьому не порушуючи чинне законодавство. Однак з діянь в.о. директора ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» вбачається зловживання його службовими обов`язками, що виявляється в нерівномірному затвердженні та укомплектуванні таких груп серед тренерів-викладачів спортивної школи, безпосередньо у затвердженні для позивачки мінімальної кількості навчальних груп вихованців.

Фактично, іншим тренерам ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» були сформовані групи з надлишковою кількістю вихованців у них. Так, наприклад тренеру-викладачу ОСОБА_5 було сформовано 5 груп вихованців. Так як заяви від бажаючих займатись кінним спортом надходять саме до адміністрації ОКНТЗ «Сумська кінна» ДЮСШ та саме керівництво закладу займається розподілом вихованців до груп тренерів (інструктор-методист Барильська О.М. ) та затвердженням списків вихованців у групах тренерів (в.о. директора ОСОБА_4 ) - цілком зрозуміло, що в даній ситуації дії відповідача неправомірні, суперечать чинному законодавству України, базуються виключно на особистому ставленні до позивачки та свідчать про очевидне перевищення службових повноважень.

Посилаючись на зазначені обставини, просить суд визнати неправомірним та скасувати Наказ №33 від 09 листопада 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 ;

визнати неправомірним та скасувати Наказ №53-К від 09 листопада 2021 року про зменшення тижневого навантаження тренеру-викладачу ОСОБА_1 ;

визнати неправомірним та скасувати Наказ №40 від 02 грудня 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 ;

зобов`язати директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» ОСОБА_4 сформувати та затвердити тренеру-викладачу з кінного спорту ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» ОСОБА_1 1 групу базової підготовки та 2 групи початкової підготовки: 1 року та 2 року навчання.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 23 грудня 2021 року позовну заяву залишено без руху, позивачці надано час для усунення недоліків. 20 січня 2022 року представником позивача надано нову редакцію позовної заяви.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 31 січня 2022 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи, призначено судове засідання на 31 березня 2022 року, об 11 год. 00 хв.

Враховуючи, що Верховною Радою України 24 лютого 2022 року на позачерговому засіданні було запроваджено воєнний стан через вторгнення Росії на територію України, беручи до уваги ситуацію, що склалась у м. Суми на день запровадження такого стану, на підставі п.1 рішення зборів суддів Зарічного районного суду м. Суми від 24 лютого 2022 року №5, з метою запобігання загрози життю та здоров`ю учасників судового процесу і працівників суду, з 24 лютого 2022 року дану справу було знято з розгляду до стабілізації ситуації в країні та в м. Суми.

Рішенням зборів суддів від 02 травня 2022 року №11 відновлено здійснення розподілу та розгляд усіх категорій справ, у тому числі цивільних, які перебували в провадженні судді станом на 24 лютого 2022 року.

Справа призначена до розгляду на 03 серпня 2022 року, об 11 год. 00 хв.

03 серпня 2022 року протокольною ухвалою суду розгляд справи відкладено до 19 жовтня 2022 року, 14 год.00 хв. у зв`язку з неявкою представника відповідача, відсутністю відомостей про належне сповіщення.

19 жовтня 2022 року у зв`язку з оголошеною повітряною тривогою в Сумській області, розгляд справи відкладено до 28 грудня 2022 року, 10 год. 00 хв.

В зазначене судове засідання сторони не з`явилися, про час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином, від представника позивача надійшла заява, в якій просить слухати справу в його відсутність та відсутність позивача, заявлені вимоги підтримує в повному обсязі, не заперечує проти розгляду справи у заочному порядку.

Відзив на позовну заяву від представника відповідачадо суду не надходив.

Зі згоди позивача, викладеної в письмовій заяві представника, суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Частина 3 ст. 12 ЦПК України встановлює обов`язок кожної сторони довести ті обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Також згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених ст. 82 цього Кодексу.

Під час судового розгляду встановлено, що ОСОБА_1 з вересня 2018 перебуває у трудових відносинах з Обласним комунальним навчально-тренувальним закладом «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа», і ця обставина не спростована відповідачем.

Наказом № 33 від 09 листопада 2021 року Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 відповідачем було оголошено догану тренеру-викладачу з кінного спорту ОСОБА_1 за порушення трудової дисципліни, а саме посадової інструкції (ведення журналів), підставою якого стали: доповідна записка інструктора-методиста спортивної школи Барильської О.М. від 31 серпня 2021року, пояснення ОСОБА_1 від 14 вересня 2021 року, акт про відмову від ознайомлення з новою посадовою інструкцією тренера-викладача з кінного спорту від 14 вересня 2021 року, повідомлення заступника директора з НТР від 14 вересня 2021 року (а.с.6).

Наказом №53-К від 09 листопада 2021 року про зменшення тижневого навантаження тренеру-викладачу ОСОБА_1 , в.о. директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» наказано зменшити тижневе навантаження з 24 годин на 12 години тренеру-викладачу з кінного спорту ОСОБА_1 з 09 листопада 2021 року пропорційно до фактично існуючих вихованців. Підставою відповідного наказу стала доповідна записка інструктора-методиста Барильської О.М. , пояснювальна записка старшого тренера-викладача Докаленко А.А. (а.с.7).

Наказом №40 від 02 грудня 2021року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 в.о. директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» оголошено догану тренеру-викладачу з кінного спорту ОСОБА_1 за порушення трудової дисципліни, а саме правил внутрішнього розпорядку, затвердженої у закладі інструкції №3 з питань охорони праці для тренерів викладачів з кінного спорту та ст.13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення, а саме: заборонено куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту.

Підставою наказу вказано: доповідна записка старшого тренера-викладача з кінного спорту Докаленко А.А. від 23 листопада 2021 року, доповідна записка тренера-викладача з кінного спорту ОСОБА_5 від 24 листопада 2021 року, доповідна записка завідувача спортивним комплексом Калініченко Л.П. від 23 листопада 2021 року, пояснення ОСОБА_1 від 26 листопада 2021 року (а.с.8).

Наказом №97-Т Сумської обласної державної адміністрації Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» від 09 листопада 2021 року у зв`язку з початком нового 2021-2022 учбового року, наданням особистих заяв тренерів-викладачів та відповідності до Положення про ДЮСШ, затвердженого Постановою Кабміну № 993 від 05 листопада 2008 року, тренеру-викладачу ОСОБА_1 затверджено учбові групи (а.с. 9).

Листом від 31 серпня 2021 року № 65 тренера-викладача ОСОБА_1 відповідачем повідомлено, що на підставі доповідної записки інструктора-методиста спортивної школи Барильської О.М. від 30 серпня 2021 року про наявну кількість вихованців та їх відповідність занесення до навчальних груп згідно програми «Кінний спорт» її навантаженість складає - 12 годин на тиждень у складі двох груп ПП 1 року навчання (а.с. 10).

09 вересня 2021 року ОСОБА_1 звернулась з листом-зверненням на ім`я начальника Сумського Управління молоді та спорту з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася між нею та керівництвом закладу «Сумська кінно-спортивна школа», оскільки 03 вересня 2021 року директор ОСОБА_4 , заступник директора з навчально-тренувального процесу Оніщенко К.С. та інструктор-методист Барильська О.М. повідомили її про скорочення її навантаження та норм робочого часу (а.с.12).

27 жовтня 2021 року батьки спортсменів ОКНТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» звернулися зі зверненням до Голови Сумської обласної державної адміністрації Живицького Д.О. з питання того, що протягом останнього часу вони спостерігають упереджене ставлення до тренера ОСОБА_1 з боку керівництва, що виражається у небажанні затверджувати групи ОСОБА_1 та не наданні достатньої кількості коней для проведення тренувань і інших проявах психологічного тиску (а.с.13-14).

Зі зверненням аналогічного змісту батьки спортсменів ОКНТЗ «Сумська кінна» ДЮСШ зверталися до голови Сумської обласної ради Федорченка В.М. та на ім`я начальника Сумського Управління молоді та спорту Походня Є.І. (а.с.15-16, 17-18).

Крім того, ОСОБА_1 та ОСОБА_11 13 вересня 2021 року зверталися зі скаргою до Управління Держпраці у Сумській області, в якій просили провести перевірку з питань дотримання трудового законодавства В ОКнТЗ сумська кінна ДЮСШ (а.с. 19).

23 вересня 2021 року Управління Держпраці у Сумській області на ім`я ОСОБА_12 (для повідомлення інших) надало відповідь на звернення щодо можливого порушення законодавства про працю Обласним комунальним навчально-тренувальним закладом «Сумська кінна дитяча юнацька спортивна школа». У відповіді зазначили, що питання перевірки розподілу педагогічного навантаження знаходиться поза межами компетенції Управління Держпраці у Сумській області (а.с.20).

З довідки Сумської обласної державної адміністрації Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» від 16 листопада 2021 року № 84 вбачається, що розмір заробітної плати ОСОБА_1 за період з травня 2021 року по жовтень 2021 року складає 36955,06 грн. (а.с.21).

Позивачка ОСОБА_1 неодноразово зверталася до ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» із проханням залишити її навантаження в об`ємі 24 години на тиждень, шляхом формування у її складі чотирьох груп дітей початкової підготовки, або ж, відповідно двох груп початкової підготовки та однієї групи базової підготовки, що дозволяло б зберегти її навантаження в об`ємі 24 години на тиждень, що підтверджується заявами та доповідними записками (а.с. 22-27).

З розкладу занять вихованців Сумської кінної дитячо-юнацької спортивної школи з 09 листопада 2021 року, затверджений в.о. директора ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» ОСОБА_4., вбачається нерівномірність навантаження тренерів кінної школи (а.с. 29).

Статтею 43 Конституції України визначено, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Відповідно до положень ст. 139 КЗпП України працівники зобов`язані працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження власника або уповноваженого ним органу, додержуватися трудової і технологічної дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна власника, з яким укладено трудовий договір.

Статтею 147 КЗпП України передбачено, що за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення: догана, звільнення. Законодавством, статутами і положеннями про дисципліну можуть бути передбачені для окремих категорій працівників й інші дисциплінарні стягнення.

Разом з тим, єдиною підставою для притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності є порушення останнім трудової дисципліни, у зв`язку з чим на суд покладено обов`язок не тільки встановити дотриманням роботодавцем вимог чинного законодавства в частині строків та обґрунтованості наказу щодо його форми та змісту, але й встановити або спростувати факт порушення працівником трудової дисципліни, що потягло за собою оголошення догани.

Ознакою порушення трудової дисципліни є наявність проступку в діях або бездіяльності працівника.

Дисциплінарний проступок визначається як винне невиконання чи неналежне виконання працівником своїх трудових обов`язків. Складовими дисциплінарного проступку є дії (бездіяльність) працівника; порушення або неналежне виконання покладених на працівника трудових обов`язків; вина працівника; наявність причинного зв`язку між діями (бездіяльністю) і порушенням або неналежним виконанням покладених на працівника трудових обов`язків.

Недоведеність хоча б одного з цих елементів виключає наявність дисциплінарного проступку.

Саме на роботодавця покладається обов`язок доказування фактів винного вчинення працівником дисциплінарного проступку. При обранні виду стягнення власник або уповноважений ним орган повинен враховувати всі обставини, з яких вчинено проступок. Для притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності в обов`язковому порядку має бути встановлена провина, як одна із важливих ознак порушення трудової дисципліни. При відсутності вини працівник не може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Для правомірного накладення дисциплінарного стягнення роботодавцем необхідна наявність сукупності таких умов: порушення має стосуватися лише тих обов`язків, які є складовими трудової функції працівника чи випливають з правил внутрішнього трудового розпорядку; невиконання чи неналежне виконання працівником трудових обов`язків має бути винним, скоєним без поважних причин умисно або з необережності.

Згідно вимог ст. 103 КЗпП Украі?ни про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення власник або уповноважении? ним орган повинен повідомити працівника не пізніше як за два місяці до і?х запровадження або зміни.

У відповідності до ч.ч. 1,3,4 ст. 63 ГК України залежно від форм власності, передбачених законом, в Україні можуть діяти підприємства таких видів:

приватне підприємство, що діє на основі приватної власності громадян чи суб`єкта господарювання (юридичної особи);

підприємство, що діє на основі колективної власності (підприємство колективної власності);

комунальне підприємство, що діє на основі комунальної власності територіальної громади;

державне підприємство, що діє на основі державної власності;

підприємство, засноване на змішаній формі власності (на базі об`єднання майна різних форм власності);

спільне комунальне підприємство, що діє на договірних засадах спільного фінансування (утримання) відповідними територіальними громадами - суб`єктами співробітництва.

В Україні можуть діяти також інші види підприємств, передбачені законом.

Дитячо-юнацька спортивна школа (далі - спортивна школа) є закладом спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю - закладом фізичної культури і спорту, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, визнаному в Україні, створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

Відповідно до п. 2 Постанови КМУ від 5 листопада 2008 р. № 993 «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» (далі по тексту- Положення), спортивна школа у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мінмолодьспорту, МОН, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, цим Положенням і власним статутом.

Відповідно до п. 20 Положення, проект плану комплектування відділень з видів спорту на наступний навчальний рік подає директор спортивної школи засновникові (власникові) або уповноваженому ним органу до 25 серпня поточного року для затвердження.

Проект плану комплектування відділень з кінного спорту має подавати в.о. директора ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ»- ОСОБА_4 до засновника (власника) відповідної школи, тобто до Сумської обласної ради.

Відповідно до Положення, списки вихованців груп відділень з видів спорту затверджуються директором спортивної школи до 1 вересня, а для груп початкової підготовки - до 1 жовтня поточного року.

Протягом навчального року у зазначені списки у разі потреби можуть вноситися в установленому порядку зміни. При цьому обсяг навчально-тренувальної роботи може бути затверджено в розмірі меншому, ніж установлено на ставку зарплати в таких випадках:

За угодою між працівником та адміністрацією школи;

На прохання вагітної жінки або такої, яка має дитину віком до 14 років (дитину інваліда до 16 років), у т.ч. яка перебуває під опікою, або особи, яка здійснює догляд за хворим членом сім`ї відповідно до медичного висновку, коли адміністрація зобов`язана встановлювати неповний робочий день або неповний робочий тиждень;

Тренеру-викладачу, який працює за сумісництвом.

ОСОБА_1 не підпадає під жодний із цих випадків можливості зменшення їй обсягу навчально-тренувальної роботи,в розмірі меншому, ніж установлено на ставку зарплати, яка становить 24 години/тиждень, а тому таке зменшення є неправомірним та фактично порушує її трудові права.

У відповідності до п. 36 Положення, перерозподіл або зміна навантаження тренера-викладача протягом навчального року здійснюється директором спортивної школи у разі виникнення обґрунтованої потреби з додержанням вимог законодавства про працю.

З матеріалів справи вбачається, що директор ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮСШ» нерівномірно затверджував та укомплектовував групи вихованців серед тренерів-викладачів спортивної школи.

Так як заяви від бажаючих займатись кінним спортом надходять саме до адміністрації ОКНТЗ «Сумська кінна» ДЮСШ та саме керівництво закладу займається розподілом вихованців до груп тренерів та затвердженням списків вихованців у групах тренерів, в даному випадку дії відповідача неправомірні.

Так як під час судового розгляду не встановлено обставин, які б свідчили про вчинення позивачкою дисциплінарних проступків, позовні вимоги ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування наказу № 33 від 09 листопада 2021 року та наказу№ 40 від 02 грудня 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 , підлягають задоволенню.

Оскільки доводи позовної заяви відповідачем не спростовано, задоволенню підлягають також і вимоги позивачки про зобов`язання директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» ОСОБА_4. сформувати та затвердити тренеру-викладачу з кінного спорту ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮШС» ОСОБА_1 1 групу базової підготовки та 2 групи початкової підготовки: 1 року та 2 року навчання.

У відповідності до ст. 141 ЦПК України в зв`язку з задоволенням позовних вимог з відповідача необхідно стягнути на користь позивачки понесені витрати у виді судового збору в сумі 3632 грн. 00 коп.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 76-81, 141, 247, 263-265, 280-282 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії задовольнити.

Визнати неправомірним та скасувати Наказ № 33 від 09 листопада 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 .

Визнати неправомірним та скасувати Наказ №53-К від 09 листопада 2021 року про зменшення тижневого навантаження тренеру-викладачу ОСОБА_1 .

Визнати неправомірним та скасувати Наказ № 40 від 02 грудня 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 .

Зобов`язати директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» ОСОБА_4 сформувати та затвердити тренеру-викладачу з кінного спорту ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮШС» ОСОБА_1 1 групу базової підготовки та 2 групи початкової підготовки: 1 року та 2 року навчання.

Стягнути з Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 3632 грн. 00 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте Зарічним районним судом м. Суми за письмовою заявою відповідача, яка може бути подана до Зарічного районного суду м. Суми протягом тридцяти днів з дня отримання його копії.

Позивач може оскаржити рішення суду безпосередньо до Сумського апеляційного суду шляхом подачі в тридцятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивачка: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач: Обласний комунальний навчально-тренувальний заклад «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа», місцезнаходження: м. Суми, вул. Веретинівська, буд. 27, код ЄДРПОУ 33813409.

Повне судове рішення виготовлене 06 січня 2023 року.

Суддя А.П.Сидоренко

Дата ухвалення рішення06.01.2023
Оприлюднено10.01.2023
Номер документу108285507
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —591/8863/21

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 18.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 06.01.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 28.12.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні