Ухвала
від 09.01.2023 по справі 440/69/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

09 січня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/69/23Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., перевіривши матеріали позову Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (вул. Соборності, буд. 66, м. Полтава, Полтавська область, 36014) до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Калина" (с. Книшівка, Гадяцький район, Полтавська область, 37322) про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

В С Т А Н О В И В:

30 грудня 2022 року (згідно даних на поштовому конверті) Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Калина" про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Калина" на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області невідшкодованої суми витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2 за період з червня 2022 року по грудень 2022 року в розмірі 45876,16 грн.

Підставою для звернення до суду позивач визначив порушення своїх прав внаслідок несплати відповідачем у добровільному порядку заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2.

Позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Враховуючи категорію і складність справи, обсяг і характер доказів та склад учасників, які не вимагають проведення підготовчого провадження для повного і всебічного встановлення обставин, суд дійшов висновку, що справа за поданим позовом є справою незначної складності та не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 названого Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для витребування додаткових доказів у справі.

Керуючись статтями 9, 12, 77, 80, 171, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/69/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Калина" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати відповідачу строк - п`ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зобов`язати позивача надати до суду в десятиденний строк з дня отримання копії ухвали належним чином завірені копії:

- витягу з картки особового рахунку відповідача щодо наявної заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №2 у загальному розмірі 45876,16 грн, з моменту її виникнення та станом на дату подання такого витягу до суду;

- доказів дійсного понесення позивачем фактичних витрат на виплату та доставку пенсій у невідшкодованій сумі;

- відомостей щодо оскарження розрахунків та повідомлень про відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій станом на момент судового розгляду;

- інших матеріалів, що стосуються цього позову.

У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина сьома та восьма статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відзив повинен відповідати статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Попередити учасників справи, що невиконання процесуальних обов`язків, зловживання правами та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства є підставою до застосування судом заходів процесуального примусу визначених статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяО.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу108291570
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —440/69/23

Ухвала від 31.01.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 09.01.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні