Ухвала
від 09.01.2023 по справі 2-2880/11
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/1471/23 Справа № 2-2880/11 Суддя у 1-й інстанції - Бакуменко А. В. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про розгляд справи в режимі відеоконференції

09 січня 2023 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді - Городничої В.С.,

суддів: Лаченкової О.В., Петешенкової М.Ю.,

розглянувши клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальність «Фінансова компанія «Поліс» Савенко Єлизавети Олександрівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальність «Фінансова компанія «Поліс», стягувач: Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський акціонерний банк», боржник: ОСОБА_1 , про заміну сторони у виконавчому листі по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський акціонерний банк" до ОСОБА_1 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "АПК - ЛТД" про стягнення заборгованості за кредитним договором -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на ухвалу Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 20 вересня 2022 року у вищевказаній справі.

Від представника ТОВ «ФК «Поліс» Савенко Є.О. надійшло клопотання про участьв судовомузасіданні,призначеному на12годину 05хвилин 08лютого 2023року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в обґрунтування якого посилається, зокрема, на введення воєнного стану в Україні, згідно Указу Президента України №64/2022 від 24 лютого 2022 року, при цьому, зазначає про зацікавленість у значній мірі в розгляді даної справи.

Так, ч.ч.1, 2 ст.212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon»; з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, судова колегія вважає за необхідне провести розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представником власних технічних засобів за допомогою Системи відеоконференц-прийому «EasyCon».

Додатково повідомляємо, з Інструкцією користувача Системи відеоконференц-прийому «EasyCon» можна ознайомитись за посиланням https://vkz.court.gov.ua/site/manual.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальність «Фінансова компанія «Поліс» Савенко Єлизавети Олександрівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на ухвалу Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від 20 вересня 2022 року у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальність «Фінансова компанія «Поліс», стягувач: Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський акціонерний банк», боржник: ОСОБА_1 , про заміну сторони у виконавчому листі по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський акціонерний банк" до ОСОБА_1 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "АПК - ЛТД" про стягнення заборгованості за кредитним договором, який відбудеться о 12 годині 05 хвилин 08 лютого 2023 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою Системи відеоконференц-прийому «EasyCon» (Система) з представником Товариства з обмеженою відповідальність «Фінансова компанія «Поліс» Савенко Єлизаветою Олександрівною.

Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою Системи, яка може бути встановлена за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати стороні - до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.С. Городнича

Судді: О.В. Лаченкова

М.Ю. Петешенкова

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108334706
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші справи

Судовий реєстр по справі —2-2880/11

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 15.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Бакуменко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні