Ухвала
від 09.01.2023 по справі 914/34/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09.01.2023 р. Справа № 914/34/23

Господарський суд Львівської області у складі судді Кидисюка Р.А., розглянувши матеріали справи за позовом Заступника керівника Львівської обласної прокуратури, м. Львів

в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, м. Львів

до відповідача 1 Дрогобицької міської ради Львівської області, м. Дрогобич Львівської області

до відповідача 2 Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, м. Ужгород Закарпатської області

та до відповідача 3 Державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Довжана Івана Юрійовича, м. Ужгород Закарпатської області

про визнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки

ВСТАНОВИВ

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Заступника керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області до Дрогобицької міської ради Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області та до Державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Довжана Івана Юрійовича про визнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Відповідно до Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Господарського суду Львівської області від 03.01.2023 справу №914/34/23 передано для розгляду судді Кидисюку Р.А.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Зважаючи на характер спірних правовідносин та предмет доказування, справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

У вступній частині позовної заяви позивачем зазначено Інститут сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України (81115, Львівська область, Львівський р-н, с. Оброшине, вул. Грушевського, 5; ідентифікаційний код 00496952), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача та зазначено ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Частиною 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частини 3 статті 50 Господарського процесуального кодексу України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Оскільки рішення господарського суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України та ОСОБА_1 , суд вважає за доцільне залучити таких до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача та відповідача відповідно.

Керуючись статтями 12, 20, 50, 162, 164, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі Інститут сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України (81115, Львівська область, Львівський р-н, с. Оброшине, вул. Грушевського, 5; ідентифікаційний код 00496952) та ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача та відповідача відповідно.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче засідання призначити на 07.02.23 о 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128 (зал судових засідань № 3).

5. Визначити явку представників сторін в судове засідання обов`язковою.

6. Встановити відповідачам 1, 2, 3 строк 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзивів на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7. Встановити позивачу строк 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

8. Встановити відповідачам 1, 2, 3 строк 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

9. Встановити третім особам строк 10 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання письмових пояснень.

10. Запропонувати учасникам справи:

зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://e-court.mail.gov.ua, та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді у конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги «Електронного суду», а також інформацію у справі, що розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015

надавати суду всі необхідні документи в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або іншими дистанційними засобами зв`язку.

Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Кидисюк Р.А.

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108358927
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —914/34/23

Рішення від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

Ухвала від 09.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні