Ухвала
від 11.01.2023 по справі 927/143/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

11 січня 2023 року м. Чернігів справа № 927/143/22

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали позовної заявиза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Краншип» 65048, м. Одеса, вул. Успенська, 39/1, 1-2 поверх, офіс 2/4 (tb@tship.od.ua) (ІНФОРМАЦІЯ_1) (ІНФОРМАЦІЯ_2) (ІНФОРМАЦІЯ_3)Відповідачі: 1. Приватне підприємство «Промінь База» 17072, с. Озерне Чернігівського району Чернігівської області, вул. Перемоги, 46 (agro.invest@ukr.net) 01054, м. Київ, вул. Леонтовича, 6-а, офіс 1 (адреса для листування, адреса представника - адвоката Апостолової Вікторії Вікторівни) (ІНФОРМАЦІЯ_4) 2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Агроінвест Консалтинг» 01015, м. Київ, вул. Старонаводницька, 13, кв. 112про визнання права вимоги, визнання права іпотекодержателя, визнання права на державну реєстрацію іпотеки, скасування державної реєстрації обтяження

за участі представників сторін:

від позивача: Поляновський В.Г. - адвокат (ордер серії АА № 1130173 від 11.08.2021)

від відповідача-1: Апостолова В.В. - адвокат (ордер серії ВЕ № 1077173 від 19.12.2022)

від відповідача-2: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

31 січня 2022 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Голден Фінанс Груп» до Приватного підприємства «Промінь База», Товариства з обмеженою відповідальністю «Краншип» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвест Консалтинг» про визнання права вимоги, визнання права іпотекодержателя, визнання права на державну реєстрацію іпотеки, скасування державної реєстрації обтяження.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.02.2022 (з урахуванням ухвали суду від 11.02.2022) прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.08.2022 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 12.12.2022 здійснено заміну Товариства з обмеженою відповідальністю «Голден Фінанс Груп» його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю «Краншип».

20 грудня 2022 року господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення судового засідання на 11 січня 2023 року; одночасно:

повідомлено, зокрема відповідача-2 про призначення судового засідання, а також про те, що його неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду позовної заяви.

Примірник ухвали суду від 20.12.2022, що направлявся відповідачеві-2 на адресу, зазначену в позові і яка відповідає адресі, наявній в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, був повернутий до суду у зв`язку з відсутністю адресата за вказаною адресою.

За змістом п. 5 ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України, днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Отже, вказана вище ухвала суду від 20.12.2022, є такою, що отримана відповідачем-2 28.12.2022, а тому останній є таким, що належним чином був повідомлений про дату, час та місце проведення призначеного на 11.01.2023 судового засідання.

Процесуальним правом на участь в призначеному на 11.01.2023 судовому засіданні відповідач-2 не скористався.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 42 цього Кодексу позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) - на будь-якій стадії судового процесу.

23.12.2023 через систему «Електронний суд» до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 23.12.2022 позивача про відмову від частини позовних вимог зі змісту якої вбачається, що товариство відмовляється від позовних вимог в частині скасування державної реєстрації обтяження та просить закрити провадження у справі в цій частині; інші позовні вимоги залишаються незмінними.

За заявою позивача та клопотанням відповідача-1, задоволеними ухвалами Господарського суду Чернігівської області від 22.12.2022 та від 03.01.2023, призначене на 11.01.2023 судове засідання проведено в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 2, 3 ч. ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Оскільки в судовому засіданні 11.01.2023 оголошено перерву до 24.01.2023 до 14 год. 30 хв., існує необхідність повідомити відповідача-2 про призначення наступного судового засідання по справі.

Присутній в судовому засіданні повноважний представник позивача заявив усне клопотання про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

За змістом 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи вищевикладене та наявність технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням системи «EasyCon», клопотання позивача про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою ресурсу «EasyCon» підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 120, 121, 197, 202, 216, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Призначити судове засідання на 24 січня 2023 р. о 14:30 у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 201.

Повідомити відповідача-2 про призначення судового засідання, а також про те, що його неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду позовної заяви.

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Краншип» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EаsyCon» (https://easycon.com.ua/).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за межами приміщення суду представнику позивача - адвокату Поляновському В.Г. необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Забезпечити участь представника позивача - адвоката Поляновського В.Г. в судовому засіданні у справі № 927/143/22, призначеному на 24.01.2023 на 14:30 год. в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196. (зал судового засідання № 201).

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Поляновському В.Г., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції уповноважений представник зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої ст.197 ГПК України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи.

Копію цієї ухвали надіслати відповідачу-2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню.

Дата набрання ухвалою законної сили - 11.01.2023.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення11.01.2023
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу108360048
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/143/22

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 13.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 03.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 22.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні