Ухвала
від 05.01.2023 по справі 243/517/22
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єд.унік. № 243/517/22

Провадження № 2/243/434/2023

УХВАЛА

Іменем України

05 січня 2023 року

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Воронкова Д.В.

секретаря судового засідання Бочарової М.П.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні, що відбувається поза межами приміщення суду, діючи з використанням власних технічних засобів на підставі наказу № 29 «Про впровадження дистанційної роботи Слов`янського міськрайонного суду Донецької області» від 10.05.2022, цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «СК-ЛТД» до Фермерського господарства «Донецьке», ОСОБА_1 , третя особа: державний реєстратор Слов`янської міської ради Кубеко Ольга Олександрівна про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

07.09.2022 року від представника відповідачів - адвоката Почерняк І.С. надійшло клопотання про витребування доказів. Так, представник відповідачів просить витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області: 1.1. Інформацію про те, чи за наявними у Головному управлінні Держгеокадастру у Донецькій області чи її територіальних органів та структурних підрозділів (в тому числі, в Міськрайонному управлінні у Слов`янському районі та м. Слов`янську) відомостями, було здійснено державну реєстрацію (до 01.01.2013 року) Договору оренди земельної ділянки із кадастровим номером 1424256200:14:000:0189 площею 3,85 га, який було підписано 01.01.2011 року між ОСОБА_1 в якості Орендодавця та Товариством з обмеженою відповідальністю «СК-ЛТД» в якості Орендаря? 1.2. Якщо відповідь на перше питання є ствердною інформацію про дату такої реєстрації та реєстраційний номер договору і повідомити, за чиїм зверненням було здійснено таку реєстрацію? 1.3. Якщо відповідь на перше питання є ствердною також витребувати належним чином посвідчені: 1.3.1. копію договору, вказаного у питанні №1 вище, примірник якого знаходиться в Управлінні з відмітками про його реєстрацію; 1.3.2. витяг із Книги записів державної реєстрації договорів оренди землі про реєстрацію зазначеного договору (із зазначенням дати початку її ведення та закінчення надати копії титульної, першої, останньої сторінки такої книги) та вказати номер такої книги (для її ідентифікації). 1.3.3. копію заяви та інших (всіх і будь-яких) документів що були додатками до заяви, з якими заявник звернувся на адресу Управління (його правонаступника ) із проханням провести реєстрацію договору. 1.4. Інформацію, де знаходяться оригінали перелічених у питанні №3 документів. Вказане клопотання представник відповідачів обґрунтовує тим, що на її звернення до Головного управління Держгеокадастру з приводу вищезазначених доказів відповіді неотримано.

Представник позивача до судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином. Разом із позовною заявою надав клопотання про розгляд справи без участі позивача.

Відповідачі та їх представники, Третя особа - державний реєстратор Слов`янської міської ради Донецької області Кубеко О.О., до судового засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином

Суд вважає можливим провести судове засідання у відсутності осіб,що беруть участь по справі, а також про те, що є необхідним задовольнити клопотання представника відповідача з наступних підстав.

У відповідності до ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Згідно з ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.5, ч.6, ч.7 ст. 81 ЦПК України, докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З огляду на викладене, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за можливе клопотанняпредставника відповідачів про витребування доказів задовольнити та витребувати вищезазначену інформацію.

Керуючись ст.ст. 43,81, 200, 258-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче судове засідання у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «СК-ЛТД» до фермерського господарства «Донецьке», ОСОБА_1 , третя особа: державний реєстратор Слов`янської міської ради Кубеко Ольги Олександрівни про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації на16 лютого січня 2023 року на 09-00 годину.

Зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області (код за ЄДРПОУ 39767332, місцезнаходження: бульв. Машинобудівників, буд. 16, м. Краматорськ, Донецької області) наступні докази та інформацію:

1.1. Інформацію про те, чи за наявними у Головному управлінні Держгеокадастру у Донецькій області чи її територіальних органів та структурних підрозділів (в тому числі, в Міськрайонному управлінні у Слов`янському районі та м. Слов`янську) відомостями, було здійснено державну реєстрацію (до 01.01.2013 року) Договору оренди земельної ділянки із кадастровим номером 1424256200:14:000:0189 площею 3,85 га, який було підписано 01.01.2011 року між ОСОБА_1 в якості Орендодавця та Товариством з обмеженою відповідальністю «СК-ЛТД» (код за ЄДРПОУ 23124940) в якості Орендаря?

1.2. Якщо відповідь на перше питання є ствердною інформацію про дату такої реєстрації та реєстраційний номер договору і повідомити, за чиїм зверненням було здійснено таку реєстрацію?

1.3. Якщо відповідь на перше питання є ствердною також витребувати належним чином посвідчені:

- 1.3.1. копію договору, вказаного у питанні №1 вище, примірник якого знаходиться в Управлінні з відмітками про його реєстрацію;

- 1.3.2. витяг із Книги записів державної реєстрації договорів оренди землі про реєстрацію зазначеного договору (із зазначенням дати початку її ведення та закінчення надати копії титульної, першої, останньої сторінки такої книги) та вказати номер такої книги (для її ідентифікації).

- 1.3.3. копію заяви та інших (всіх і будь-яких) документів що були додатками до заяви, з якими заявник звернувся на адресу Управління (його правопередника) із проханням провести реєстрацію договору.

- 1.4. Інформацію, де знаходяться оригінали перелічених у питанні №3 документів.

Вищевказану інформаціюнадати судудо 16лютого 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ч. 8ст. 84 ЦПК Україниза неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Зазначені докази надіслати на електронну адресу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області, а саме: inbox@sl.dn.court.gov.ua, з приміткою «Для судді Воронкова Д.В.».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Воронков

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108368124
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —243/517/22

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Рішення від 31.07.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Рішення від 31.07.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні