Ухвала
від 09.01.2023 по справі 144/12/23
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/12/23

Провадження № 2/144/109/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"09" січня 2023 р. смт. Теплик

Суддя Теплицькогорайонного судуВінницької областіБондарук ОленаПавлівна,розглянувши позовнузаяву представника позивача адвоката Покоєвича Артема Олексійовича, що діє в інтересах Соболівської сільської ради Гайсинського району Вінницької області до ФГ Магери Віталія Вікторовича про витребування земельної ділянки з незаконного володіння, -

в с т а н о в и л а :

Адвокат Покоєвич А.О. звернувся до суду в інтересах Соболівської сільської ради Гайсинського району Вінницької області з позовною заявою про витребування земельної ділянки з незаконного володіння припинивши дію Договору оренди землі від 19 травня 2011 року укладеного між Теплицькою райдержадміністрацією на підставі розпорядження РДА від 05.08.2009 року № 364 та ФГ ОСОБА_1 шляхом його розірвання.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей175,177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підсудна Теплицькому районному суду Вінницької області.

Відповідно до ч. 2ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п. 4 ч. 2ст. 187 ЦПК України).

З огляду на предмет позову дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.19,187,260, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а :

Прийняти позовну заявупредставника позивача адвоката Покоєвича Артема Олексійовича, що діє в інтересах Соболівської сільської ради Гайсинського району Вінницької області до ФГ Магери Віталія Вікторовича про витребування земельної ділянки з незаконного володіння до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у даній справі на 09.00 год. 08 лютого 2023 року у приміщенні суду в смт. Теплик.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідач також має право пред`явити зустрічний позов відповідно до ст.ст.193,194 ЦПК Україниу строк для подання відзиву, який повинен відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Попередити учасників справи про неприпустимість зловживання процесуальними правами. Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки - https://court.gov.ua/fair/sud0222.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудТеплицький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108370979
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —144/12/23

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Бондарук О. П.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Бондарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні