Ухвала
від 16.01.2023 по справі 480/3179/21
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

16 січня 2023 р.Справа № 480/3179/21Другий апеляційний адміністративний суду у складі колегії:

Головуючого судді: Курило Л.В.,

Суддів: Мельнікової Л.В. , Рєзнікової С.С. ,

розглянувши клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за апеляційною скаргою Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на ухвалу Сумського окружного адміністративного суду від 18.01.2022 по справі № 480/3179/21

за позовом ОСОБА_1

до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області

про визнання протиправним та скасування наказу, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Другого апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 480/3179/21 Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на ухвалу Сумського окружного адміністративного суду від 18.01.2022 по справі № 480/3179/21 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу, зобов`язання вчинити дії.

Апеляційний розгляд справи призначено на 18.01.2023 о 14:00 год.

06.01.2023 на адресу суду надійшло клопотання від представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої просить доручити Господарському суду Сумської області.

Колегія суддів вважає за можливе задовольнити вказане клопотання, виходячи з наступного.

Згідно зі ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Приймаючи до уваги віддаленість відповідача від місця розгляду справи, та його бажання приймати участь в судовому засіданні (через свого представника), з метою забезпечення його права на судовий захист, повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, враховуючи вимоги ст.195 КАС України, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Яременка Е.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, доручивши Господарському суду Сумської області проведення відеоконференції, в якій братиме участь вказаний представник.

Керуючись ст. ст. 195, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі № 480/3179/21 - задовольнити.

Доручити Господарському суду Сумської області проведення відеоконференції по адміністративній справі №480/3179/21, в якій братиме участь представник Головного управління Держгеокадастру у Сумській області 18.01.2023 о 14:00 год. та забезпечити проведення відеоконференції.

У разі застосування ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, оголошення перерви або відкладення при розгляді справи, наступні судові засідання проводити у режимі відеоконференції на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми "Бронювання систем відеоконференцзв`язку".

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надіслати Господарському суду Сумської області, який зобов`язаний організувати її виконання, та представнику Головного управління Держгеокадастру у Сумській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Курило Л.В.Судді Мельнікова Л.В. Рєзнікова С.С.

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу108409971
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них з питань здійснення публічно-владних управлінських функцій з розпорядження земельними ділянками

Судовий реєстр по справі —480/3179/21

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Постанова від 21.02.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

Постанова від 21.02.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні