Ухвала
від 17.01.2023 по справі 541/3/23
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/3/23

Провадження № 2/541/193/2023

У Х В А Л А

17 січня 2023 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі: головуючого судді Вірченко О.М., за участю секретаря судового засідання Балко Л.П. розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції,

установив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа ОСОБА_2 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державний нотаріус Другої миргородської державної нотаріальної контори Бобир О.Ю.

Ухвалою суду від 03 січня 2023 року відкрито провадження у справі.

На адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання призначеного на 31 січня 2023 року, у режимі відеоконференції. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції просила забезпечити із зали судових засідань Київського районного суду м. Полтави.

Відповідно до ч. 5, 7 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Згідно з вимогою ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне відповідно до вимог ч. 2 ст. 336 КПК України, клопотання задовольнити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Судові засідання у справі за позовом ОСОБА_2 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державний нотаріус Другої миргородської державної нотаріальної контори Бобир Олена, проводити в режимі відеоконференції.

Доручити Київському районному суду м. Полтави забезпечити проведення судових засідань, в режимі відеоконференції із зали судових засідань з Миргородським міськрайонним судом Полтавської області за участю представника позивача ОСОБА_1 .

Відповідно доч.8ст.212ЦПК Україникопію ухвалипро участьособи всудовому засіданнів режимівідеоконференції негайнонаправити електронноюпоштою доКиївського районногосуду м.Полтави нае-mail: inbox@ki.pl.court.gov.ua, для виконання в частині проведення судового засідання в режимі відеоконференції та особі, яка подала клопотання.

Повідомити представника позивача, що відповідно до положень ст. 212 ЦПК України ризик технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. М. Вірченко

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу108427039
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —541/3/23

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні