Ухвала
від 16.01.2023 по справі 280/329/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

16 січня 2023 року Справа № 280/329/23 м. ЗапоріжжяСуддя Запорізького окружного адміністративного суду Богатинський Б.В., перевіривши матеріали позовної заяви

Комишуваської селищної ради Запорізького району Запорізької області (вул. Б. Хмельницького, 49, с. Комишуваха, Запорізький район, Запорізька область, 70530; код ЄДРПОУ 24912390)

до Заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Богдана Олександра Олександровича (вул. Матросова, буд. 29, м. Запоріжжя 69005),

Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України (вул. Академіка Богомольця, буд. 10, м. Київ, 01601; код ЄДРПОУ 43305056)

про визнання дій протиправними,-

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Комишуваської селищної ради Запорізького району Запорізької області (далі - позивач) до Заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Богдана Олександра Олександровича (далі - відповідач 1), Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України (далі - відповідач 2), в якій позивач просить суд, визнати протиправними дії Заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Богдана Олександра Олександровича та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, від імені якого діє Богдан Олександр Олександрович, по витребуванню завірених копій документів згідно з листом від 16.12.2022 року №3513/55/107/03-2022, а саме:

- договорів укладених з ПП «Комтехсервіс» (ЄДРПОУ 32881326), ФОП ОСОБА_1 (іпн. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_2 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_3 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_4 ) з додатками та додатковими угодами за 2022 р.;

- актів приймання-передачі товарів (виконаних робіт, послуг) за вказаними договорами;

- документів, що підтверджують сплату за вказаними договорами;

- документів на підставі яких було сформовано ціну закупівель;

- документи на підставі яких було виділено кошти на придбання товарів, які є предметом договорів укладених з ПП «Комтехсервіс» (ЄДРПОУ 32881326), ФОП ОСОБА_1 (іпн. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_2 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_3 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_4 ) (програми рішення сесій тощо);

та вимозі забезпечення доступу до товарів, які є предметами вищезазначених договорів у супроводі представників Комишуваської селищної ради Запорізького району запорізької області.

Позивачем сплачена сума судового збору у розмірі 2481,00 грн.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати в порядку адміністративного судочинства та підсудний Запорізькому окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні, у зв`язку з чим суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно з положеннями частини 1, частини 2 статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи, що дана справа є справою незначної складності, то відповідно до положень статей 12, 257 КАС України підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Відповідно до частини 1 статті 258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись статями 171, 248, 257, 258, 262 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви Комишуваської селищної ради Запорізького району Запорізької області до Заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Богдана Олександра Олександровича, Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про визнання дій протиправними.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Роз`яснити відповідачам, що відповідно до частини 1 статті 261 КАС України у спрощеному позовному провадженні відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що до заяв по суті справи мають бути додані документи, що підтверджують надіслання таких заяв та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати сторонам надати всі наявні в них докази на підтвердження обставин, на яких ґрунтуються їхні вимоги та заперечення.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, відповідачам - копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Б.В. Богатинський

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу108436447
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними

Судовий реєстр по справі —280/329/23

Постанова від 03.07.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Ухвала від 20.04.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Рішення від 17.03.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні