Ухвала
від 17.01.2023 по справі 927/999/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

17 січня 2023 року м. Чернігів справа № 927/999/22

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали по справі за заявою КРЕДИТОРА: Публічного акціонерного товариства «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС-ГАЛИЧИНА» 82100, м. Дрогобич Львівської області, вул. Бориславська, 82 (info@npk.lv.ukrtel.net)БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю «РОЯЛ СТАРТ» 14014, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 62-а, кім. 3про відкриття провадження у справі про банкрутство

за відсутності представників учасників справи, які в попереднє засідання не з`явились

В попередньому засіданні 17.01.2023, на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

ВСТАНОВИВ:

11 листопада 2022 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява Публічного акціонерного товариства «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС-ГАЛИЧИНА» (надалі - кредитор) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛ СТАРТ» (надалі - боржник) на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 16.11.2022 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 29.11.2022, зокрема:

відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛ СТАРТ»;

визнано грошові вимоги Публічного акціонерного товариства «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС-ГАЛИЧИНА» в розмірі 3 931 708,34 грн. та 24 810,00 грн. судового збору;

введено мораторій на задоволення вимог кредиторів;

введено процедуру розпорядження майном боржника;

розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Поду В.В. із зобов`язанням останнього в строк до 12.01.2023 включно надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів;

визначено дату проведення попереднього засідання суду - 17 січня 2023 року.

29 листопада 2022 року на офіційному веб-порталі судової влади України оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство за № 69621.

У встановлений ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства строк заяви кредиторів з вимогами до боржника до Господарського суду Чернігівської області не надходили.

У зв`язку з обмеженим фінансуванням на оплату поштових послуг вказана вище ухвала суду від 29.11.2022 кредитору та арбітражному керуючому Поді В.В. засобами поштового зв`язку в паперовій формі не направлялась, проте 30.11.2022 була направлена на їх електронну пошту з проханням повідомити про її отримання (відповідна інформація до суду не надходила).

Примірник ухвали суду від 29.11.2022, що направлявся боржнику на адресу, зазначену в заяві і яка відповідає адресі, наявній в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, був повернутий до суду у зв`язку з відсутністю адресата за вказаною адресою.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За змістом п. 5 ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України, днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Отже, вказана вище ухвала суду від 29.11.2022, є такою, що отримана боржником 05.12.2022, а тому останній є таким, що належним чином був повідомлений про дату, час та місце проведення призначеного на 17.01.2023 попереднього засідання.

Учасники справи процесуальним правом на участь в призначеному на 17.01.2023 попередньому засіданні не скористались.

19.12.2022 на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання боржника про проведення призначеного на 17.01.2023 попереднього засідання за відсутності його повноважного представника.

В паперовій формі дане клопотання надійшло до Господарського суду Чернігівської області 26.12.2022.

27.12.2022 клопотання від 22.12.2022 № 32/22-061 аналогічного змісту надійшло до Господарського суду Чернігівської області і від кредитора.

У встановлений строк (до 12.01.2023 включно) розпорядником майна боржника - арбітражним керуючим Подою В.В. відомості про результати розгляду вимог кредиторів до Господарського суду Чернігівської області надані не були.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення заяви по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

за змістом ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду.

Розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

Кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів.

Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів.

Ухвала господарського суду є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Як вже було вказано вище, у встановлений чинним законодавством України строк заяви кредиторів з вимогами до боржника до Господарського суду Чернігівської області не надходили.

За змістом ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу.

У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Керуючись ст. 1, 45, 47, 48 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Визначити дату проведення перших зборів кредиторів та комітету кредиторів - 27 січня 2023 року о 10 год. 00 хв. за місцезнаходженням боржника або дистанційно в режимі відеоконференції, або шляхом опитування з урахуванням п. 12 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Зобов`язати розпорядника майна боржника Поду В.В. протягом десяти днів після постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Зобов`язати конкурсного кредитора провести збори кредиторів, обрати комітет кредиторів.

Зобов`язати розпорядника майна боржника Поду В.В. подати до господарського суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів.

Зобов`язати комітет кредиторів надати суду рішення зборів кредиторів стосовно наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) в п`ятиденний строк після його прийняття.

Визначити дату проведення підсумкового засідання суду - 21 лютого 2023 року о 14 год. 30 хв. у приміщенні господарського суду за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 307.

Копії цієї ухвали надіслати кредитору - Публічному акціонерному товариству «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС-ГАЛИЧИНА» (82100, м. Дрогобич Львівської області, вул. Бориславська, 82 (info@npk.lv.ukrtel.net)), боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю «РОЯЛ СТАРТ» (14014, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 62-а, кім. 3), арбітражному керуючому Поді В.В. ( АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )) та сектору з питань банкрутства у Чернігівській області відділу банкрутства Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) (14000, м. Чернігів, проспект Миру, 43 (bankrutstvo@cn.minjust.gov.ua)).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали складено та підписано 18.01.2023.

Дата набрання ухвалою законної сили - 17.01.2023.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено20.01.2023

Судовий реєстр по справі —927/999/22

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 03.02.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 17.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні