Ухвала
від 17.01.2023 по справі 320/7964/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення

судового засідання для розгляду справи по суті

17 січня 2023 року Київ № 320/7964/22

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шевченко А.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами загального позовного провадження у підготовчому засідання адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс» до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

до Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс» (далі позивач) з позовом до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області (далі відповідач), в якому позивач з урахуванням уточненої позовної заяви в редакції від 11.10.2022 просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення ХХХІХ сесії Вишневої міської ради VI скликання від 03.07.2014 № 1-01/ХХХІХ6-08, яким затверджено План зонування (зонінгу) території міста Вишневе, в частині, що стосується затвердження Плану зонування (зонінгу) території та визначення ним червоних ліній в межах земельної ділянки з кадастровим номером 3222410600:01:015:0059, яка розташована по вулиці Першотравнева-Святоюрівська, 6-та економіко-планувальна зона міста Вишневого Київської області та належить на праві найму (оренди) Товариству з обмеженою відповідальність «Армпромсервіс»;

- визнати протиправним та скасувати рішення ХVІІІ сесії Вишневої міської ради VIІ скликання від 16.02.2017 № 1-01/ХVIІІ7-8, яким затверджено Генеральний план міста Вишневе Київської області (внесення змін), в частині, що стосується затвердження Генерального плану міста Вишневе щодо червоних ліній в межах земельної ділянки з кадастровим номером 3222410600:01:015:0059, яка розташована по вулиці Першотравнева-Святоюріївська, 6-та економіко-планувальна зона міста Вишневого Київської області та належить на праві найму (оренди) Товариству з обмеженою відповідальність «Армпромсервіс»;

- зобов`язати Вишневу міську раду Бучанського району Київської області розглянути питання щодо внесення змін у містобудівну документацію щодо винесення червоних ліній, які встановлені Планом зонування (зонінгу) території міста Вишневе, що затверджений рішенням ХХХІХ сесії Вишневої міської ради VI скликання від 03.07.2014 № 1-01/ХХХІХ6-08в за межі земельної ділянки з кадастровим номером 3222410600:01:015:0059, яка розташована по вулиці Першотравнева-Святоюрівська, 6-та економіко-планувальна зона міста Вишневого Київської області та належить на праві найму (оренди) Товариству з обмеженою відповідальність «Армпромсервіс».

Ухвалою суду від 24.10.2022 відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання.

Від відповідача до суду надійшов відзив на позовну заяву.

У призначений для розгляду справи день та час 17.01.2023 учасники справи в підготовче засідання не з`явились.

Від представника позивача до суду надійшла заява про розгляд справи без його участі.

Від представника відповідача надійшло клопотання про долучення додаткових доказів.

Крім того, 07.12.2022 від відповідача надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державне підприємство «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування».

Клопотання мотивоване тим, що Державне підприємство «Науково-дослідний і проєктний інститут містобудування» є розробником Плану зонування (зонінгу) території міста Вишневе.

Розглядаючи клопотання про залучення третьої особи, суд виходив із такого.

Частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Враховуючи предмет спору та характер спірних правовідносин, суд доходить висновку, що рішення у цій справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки вказаного суб`єкта.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення адміністративної справи та які є достатніми для закінчення підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Крім того, в ході підготовчого судового засідання судом встановлено характер спірних правовідносин та визначено предмет спору; визначено обставини справи, які підлягають встановленню та докази на їх підтвердження; вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, а також встановлено інші обставини, необхідні для правильного вирішення спору.

За таких обставин, суд доходить висновку про закриття підготовчого провадження із призначенням справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 49, 173, 180, 183, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державне підприємство «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» (код ЄДРПОУ: 01422832; місцезнаходження: 01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, буд. 26-А).

1.1. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити до Державного підприємства «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом п`яти днів з дня направлення.

2. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 14 лютого 2023 року о 14:00 год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

3. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

4. Запропонувати третій особі подати до суду пояснення з приводу позову або відзиву разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) їх іншим учасникам справи.

5. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

6. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи (їхнім уповноваженим представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шевченко А.В.

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108458483
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин

Судовий реєстр по справі —320/7964/22

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 17.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 27.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні