Ухвала
від 02.10.2023 по справі 320/7964/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 жовтня 2023 року № 320/7964/22

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Шевченко А.В., розглянувши клопотання експерта в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс» до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Державне підприємство «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс» звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Державне підприємство «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 04.04.2023 клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс» про призначення експертиз задоволено частково.

Призначено в адміністративній справі земельно-технічну та будівельно-технічну експертизи, проведення яких доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (вул. Смоленська, 6, м. Київ).

Ухвалу та матеріали справи № 320/7964/22 направлено до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Витрати, що пов`язані з проведенням експертиз, покладено на Товариство з обмеженою відповідальністю «Армпромсервіс».

Провадження у справі зупинено до отримання результатів експертиз.

Відповідно до супровідного листа від 09.05.2023 справу скеровано до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз

Від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз до суду надійшло клопотання про погодження більш розумного строку проведення призначеної експертизи понад 90 календарних днів.

До клопотання долучено рахунок на оплату проведення експертизи та клопотання експерта, якому доручено проведення експертизи, про надання додаткових матеріалів, які необхідні для проведення призначеної експертизи.

Так, в клопотанні експерт просить надати на дослідження додаткові матеріали (оригінали або належним чином завірені якісні копії), а саме:

1) проєктну документацію в частині будівельного генплану (розділ ГП), техніко-економічних показників (розділ АР), пояснювальної записки (розділ ПЗ) по обєкту (об`єктам):

- Торгівельний центр;

- вбиральня;

- адміністративно-офісна будівля;

- побутова будівля.

2) Документація, що посвідчує право власності на зазначені обжкти нерухомого майна (відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно).

3) Документація, що стосується технічних характеристик об`єктів нерухомого майна, зокрема:

- технічні паспорти;

- дефектні акти та кошториси з усунення даних дефектів;

- іншої документації, що стосується предмету експертизу.

4) Містобудівний розрахунок на зазначені об`єкти нерухомого майна.

5) Генеральний план м. Вишневе (графічну частину району розташування об`єктів нерухомого майна) з розшифруванням умовних позначень та пояснювальну записку).

6) План зонування м. Вишневе (графічну частину району розташування об`єктів нерухомого майна) з розшифруванням умовних позначень та пояснювальну записку.

Відповідно до частини другої статті 105 Кодексу адміністративного судочинства України експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи, розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з проведенням експертизи, або повідомляти будь-кому, крім суду та учасника справи, на замовлення якого проводилася експертиза, про її результати.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, визначеними цим Кодексом для витребування доказів (частина третя статті 105 Кодексу адміністративного судочинства України).

У силу частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Вирішення питання про витребування додаткових доказів, враховуючи, що розгляд справи відбувається у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження, буде відбуватися у судовому засіданні із повідомленням учасників справи.

Керуючись статтями 80, 105, 237 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Поновити провадження в адміністративній справі.

2. Призначити розгляд клопотання експерта про витребування доказів на 11 жовтня 2023 року о 14:40 год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

3. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

4. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

5. Копію ухвали надіслати учасникам справи (їхнім уповноваженим представникам) та Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шевченко А.В.

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113862862
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин

Судовий реєстр по справі —320/7964/22

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 17.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 27.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні