Ухвала
від 18.01.2023 по справі 478/1327/22
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/1327/22 пров. №2/478/38/2023

У х в а л а

провідкриття провадженняу справі

18 січня 2023 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228) про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Казанківської селищної ради про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

В обґрунтуванняпозовних вимог позивач зазначилащо, ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2 . Після його смерті відкрилась спадщина, у вигляді прав засновника ФГ «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ: 20898138, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд. №14). Звернувшись до приватного нотаріуса Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., для оформлення своїх спадкових прав, нотаріусом їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на частку прав ФГ «ВОЛЯ», у зв`язку з відсутністю сформованого статутного капіталу.

Посилаючись на викладене просить визнати за нею, право на майнові права засновника ФГ «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ: 20898138, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд. №14), в порядку спадкування за законом, після смерті спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовну заяву ОСОБА_1 подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження усправівідсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У відповідності до положень ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановив, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки, рішення по даній справі може в майбутньому вплинути на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанської районної державної адміністрації Миколаївської області, суд з власної ініціативи вважає за необхідне залучити до участі у справі Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанську районну державну адміністрацію Миколаївської області в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог.

Відповідно до вимог ст.19, п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України, дана категорія справ не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.13, ст.19, ст.53, ст.187 ЦПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228) про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанську районну державну адміністрацію Миколаївської області до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області (місцезнаходження: 54034, м. Миколаїв, просп. Миру, буд. №34), Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області (місцезнаходження: 56101, Миколаївська область, м. Баштанка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. №37) про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначитипідготовче судовезасідання на 10год.00хв. 06 лютого 2023 року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів, - задовольнити.

Під час підготовки справи до розгляду:

1.Витребувати уприватного нотаріусаБаштанського районногонотаріального округуМиколаївської областіРожко О.О.(56002,Миколаївська область,смт.Казанка,вул.Миру,буд.№220,офіс №2), належним чином завірені копії спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідач має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити відповідачу, що він має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Одночасно позивачу доцільно висловити свою думку щодо можливості вирішення справи шляхом ухвалення заочного рішення на підставі наявних у справі доказів за наявності умов, передбачених ст.280 ЦПК України.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають право подати суду протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі пояснення щодо позову або відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 статті 178 цього Кодексу.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу та третім особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua. на офіційному вебпорталі «Судова влада України».

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108472034
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —478/1327/22

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні