Рішення
від 06.03.2023 по справі 478/1327/22
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/1327/22 пров. №2/478/38/2023

Р і ш е н н я

І м е н е м У к р а ї н и

06 березня 2023 року Казанківський районний суд Миколаївської області

в складі : головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Поліщук С.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду смт. Казанка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області про визнання прав засновника фермерського господарства,

В с т а н о в и в:

27 грудня 2022 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Казанківської селищної ради про визнання права на майнові права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначила що, ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько - ОСОБА_2 . Після його смерті відкрилась спадщина, у вигляді прав засновника ФГ «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ: 20898138, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд. №14). Звернувшись до приватного нотаріуса Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., для оформлення своїх спадкових прав, нотаріусом їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на частку прав ФГ «ВОЛЯ», у зв`язку з відсутністю сформованого статутного капіталу.

Посилаючись на викладене просить визнати за нею, право на майнові права засновника ФГ «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ: 20898138, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд. №14), в порядку спадкування за законом, після смерті спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 18 січня 2023 року провадження у зазначеній справі відкрито, залучено в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області і Баштанську районну державну адміністрацію Миколаївської області до участі у цивільній справі та призначено до підготовчого засідання.

15 лютого 2023 року представником позивача ОСОБА_3 до закінчення підготовчого засідання подано письмову заяву про зміну предмету позову, в якій посилаючись на ефективний спосіб захисту прав спадкоємця засновника фермерського господарства, просив змінити предмет позову шляхом визнання за ОСОБА_1 прав засновника ФГ «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ: 20898138, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд. №14), в порядку спадкування за законом, після смерті спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 15 лютого 2023 року прийнято до розгляду заяву про зміну предмету позову.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилися, але від них надійшла заява, в якій вони просить справу розглядати без їхньої участі, заявлені вимоги підтримують, просять їх задовольнити.

Відповідач Казанківська селищна рада явку свого представника у судове засідання не забезпечила, надала суду заяву про можливість слухання справи у його відсутність, позовні вимоги визнала, не заперечувала проти їх задоволення.

Третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області явку свого представника у судове засідання не забезпечило, про час, дату і місце його проведення було повідомлене належним чином, про причини неявки суду не повідомило.

Третя особа - Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області явку свого представника у судове засідання не забезпечила, про час, дату і місце його проведення була повідомлена належним чином, про причини неявки суду не повідомила.

Оскільки учасники справи у судове засідання не з`явились, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши письмові докази та матеріали справи, суд приходить такого висновку.

Відповідно до ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Суд, за правилами ч.1 ст.13 ЦПК України розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Статтями 15, 16 Цивільного кодексу України передбачено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у випадку його порушення, невизнання або заперечення, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права або інтересу.

Матеріалами справи встановлено, що 22 січня 2001 року Казанківською районною державною адміністрацією Миколаївської області проведено державну реєстрацію Фермерського господарства «ВОЛЯ», ідентифікаційний код юридичної особи 20898138, про що 26.08.2008 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис №15131200000000435, місцезнаходження юридичної особи: 56000, Миколаївська область, Казанківський район, селище міського типу Казанка, вулиця Сільська, будинок 14, засновник та голова господарства ОСОБА_2 , члени господарства: ОСОБА_4 , що підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи (копія) (а.с.18), та Статутом Фермерського господарства «ВОЛЯ» (копія) (а.с.7-13).

ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 від 15 грудня 2021 року (копія) (а.с.6).

Спадщина відкрилася в цей же день, у відповідності до вимог ч.2 ст.1220 ЦК України.

В силу приписів ст.ст.1216, 1218 ЦК України спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця) до інших осіб (спадкоємців). До складу спадщини входять усі права і обов`язки, що належали спадкодавцю на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

За загальними положеннями про спадкування, право на спадщину виникає в день відкриття спадщини; спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою; для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини (статті 1220, 1222, 1270 ЦК України).

Після смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина, в тому числі у вигляді права на Фермерське господарство «ВОЛЯ».

Статтями 1217, 1223 ЦК України передбачено, що спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Право на спадкування мають особи, визначені у заповіті. У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі не охоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 цього Кодексу (спадкоємці за законом першої-п`ятої черг).

Згідно ч.1 ст.1258 ЦК України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово.

Відповідно до ст.1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Частинами 1-3 ст.1268 ЦК України визначено, що спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Не допускається прийняття спадщини з умовою чи із застереженням.

Приписами ч.1 ст.1269 ЦК України передбачено, що спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини.

Згідно ч.1 ст.1296 ЦК України спадкоємець, який прийняв спадщину, може одержати свідоцтво про право на спадщину. З цієї норми випливає, що прийняття спадщини має важливе практичне значення: з ним пов`язана можливість оформлення права власності на спадкове майно шляхом видачі нотаріусом правовстановлюючого документа свідоцтва про право на спадщину та реєстрації, у випадках, визначених законом, прав на неї.

З спадкової справи №5/2022, заведеної приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О. від 17 січня 2022 року (копія) вбачається, що єдиним спадкоємцем всього спадкового майна після смерті ОСОБА_2 є його дочка ОСОБА_1 . Спадкоємцем ОСОБА_5 подано заяву про відмову від прийняття спадщини після померлого батька ОСОБА_2 , та спадкоємцем ОСОБА_6 подано заяву про відмову від прийняття спадщини після померлого сина ОСОБА_2 (а.с.47-159).

01 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на грошовий вклад з відповідними відсотками та нарахованою компенсацією, що знаходиться на зберіганні у АТ КБ «ПРИВАТ БАНК» на депозитному рахунку № НОМЕР_2 , відкритому 06.04.2015 року за номером договору SAMDNWFD0070558650200, на картковому рахунку № НОМЕР_3 відкритому 04.05.2018 року за номером договору SAMDN51000104854875 на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 із залишком 1132 (одна тисяча сто тридцять два) грн 93 коп. (а.с.135, арк. спад. спр. 88).

Крім того, 01 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на транспортний засіб, автомобіль ЛЕГКОВИЙ - ЗАГАЛЬНИЙ/CAR- GENERAL УНІВЕРСАЛ -В, марки (моделі) DACIA LOGAN, випуску 2010 року, номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_4 , сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_5 , який належав спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві особистої приватної власності на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, серії НОМЕР_6 , виданого ТСЦ 1243 (а.с.137, арк. спад. спр. 90).

02 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на житловий будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , який належав спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві приватної власності на підставі договору купівлі-продажу від 24.12.1992 року за р.№1221 (а.с.149, арк. спад. спр. 102).

02 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на земельну ділянку, площею 0,1500 га (кадастровий номер земельної ділянки:4823655101:38:040:0050), цільове призначення якої: для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка належала спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві особистої приватної власності на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку, серії ЯК №266831, виданого 21.11.2011 року (а.с.151, арк. спад. спр. 104).

02 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на земельну ділянку, площею 0,0288 га (кадастровий номер земельної ділянки:4823655101:38:040:0051), цільове призначення якої: для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка належала спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві особистої приватної власності на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку, серії ЯК №266832, виданого 21.11.2011 року (а.с.153, арк. спад. спр. 106).

02 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на земельну ділянку, площею 1,7899 га (кадастровий номер земельної ділянки:4823655101:33:000:0032), цільове призначення якої: для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться в межах Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області, яка належала спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві особистої приватної власності на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку, серії МК №040411, виданого 01.11.2004 року (а.с.155, арк. спад. спр. 108).

02 грудня 2022 року ОСОБА_1 , приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О., було видано свідоцтво про право на спадщину за законом на земельну ділянку, площею 50.0000 га (кадастровий номер земельної ділянки:4823655100:11:000:0252), цільове призначення якої: для ведення фермерського господарства, яка знаходиться в межах Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області, яка належала спадкодавцеві ОСОБА_2 на праві особистої приватної власності на підставі державного акта на право приватної власності на землю, серії МК №21, виданого 06.04.1994 року Казанківською районною радою Миколаївської області згідно з рішенням ради від 25.03.1994 року та договором купівлі-продажу від 03.02.1994 року №7 та, зареєстрованого у Казанківській районній раді в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №27 (а.с.157, арк. спад. спр. 110).

Проте, у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на майно, а саме: на частку майнових прав у Фермерському господарстві «ВОЛЯ» після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_1 (позивачу) було відмовлено, про що приватним нотаріусом Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Рожко О.О. винесено відповідну постанову від 01 грудня 2022 року. Дана постанова мотивована тим, що не надано документів на майно фермерського господарства як цілісний майновий комплекс та відсутність сформованого статутного капіталу (копія) (а.с.139, арк. спад. спр. 92).

Відповідно до п.п.6.1, п.6.2 розділу 6 статуту Фермерського господарства «ВОЛЯ» майно Господарства утворюється з майна членів Господарства шляхом внесення відповідних внесків, а також з майна набутого самим Господарством у процесі його діяльності. У власності Господарства можуть знаходитися землі, споруди, худоба, насадження, засоби виробництва, виробнича продукція, транспортні засоби, гроші, цінні папери, а також інше майно споживчого та виробничого призначення (а.с.35-42).

Згідно зазначеного статуту Фермерського господарства «ВОЛЯ», зареєстрованого 26 серпня 2008 року, реєстраційний №15131200000000435 (а.с.35-42) та Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 01.12.2002 року (а.с.15-17) у Фермерську господарстві «ВОЛЯ», ідентифікаційний код юридичної особи: 20898138, місцезнаходження: Україна, 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вул. Сільська, буд.№14, статутного (складеного) капіталу (пайового фонду) -0,00 гривень.

На час заснування Фермерського господарства «ВОЛЯ» відносини, пов`язані зі створенням і діяльністю селянських (фермерських) господарств, регулював Закон України «Про селянське (фермерське) господарство від 20 рудня 1991 року №2009-XII (далі - Закон №2009-XII).

Селянське (фермерське) господарство було формою підприємництва громадян України, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією. Інтереси селянського (фермерського) господарства перед підприємствами, установами та організаціями, окремими громадянами представляв голова господарства. Право на створення селянського (фермерського) господарства мав кожний дієздатний громадянин України, який досяг 18-річного віку, виявив таке бажання, мав документи, що підтверджують його здатність займатися сільським господарством, і пройшов конкурсний відбір. Першочергове право на створення селянського (фермерського) господарства надавалося громадянам, які проживали в сільській місцевості і мали необхідну кваліфікацію або досвід роботи в сільському господарстві (ч.ч.1, 4 ст.2, ч.1 ст.4 Закону №2009-XII).

На час смерті засновника Фермерського господарства «ВОЛЯ» діяв Закон України «Про фермерське господарство» №973-ІV (далі - Закон №973-IV), згідно якого фермерське господарство є формою підприємницької діяльності громадян, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, здійснювати її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм у власність та/або користування, у тому числі в оренду, для ведення фермерського господарства, товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, відповідно до закону. Фермерське господарство підлягає державній реєстрації як юридична особа або фізична особа - підприємець. Фермерське господарство діє на основі установчого документа (для юридичної особи - статуту, для господарства без статусу юридичної особи - договору (декларації) про створення фермерського господарства). В установчому документі зазначаються найменування господарства, його місцезнаходження, адреса, предмет і мета діяльності, порядок формування майна (складеного капіталу), органи управління, порядок прийняття ними рішень, порядок вступу до господарства та виходу з нього та інші положення, що не суперечать законодавству України (ст.1 Закону №973-IV).

Відповідно до ст.4 Закону №973-IV головою фермерського господарства є його засновник або інша визначена в Статуті особа. Голова фермерського господарства може письмово доручати виконання своїх обов`язків одному з членів господарства або особі, яка працює за контрактом.

Згідно ст.19 Закону №973-IV до складу майна фермерського господарства (складеного капіталу) можуть входити: будівлі, споруди, облаштування, матеріальні цінності, цінні папери, продукція, вироблена господарством в результаті господарської діяльності, одержані доходи, інше майно, набуте на підставах, що не заборонені законом, право користування землею, водою та іншими природними ресурсами, будівлями, спорудами, обладнанням, а також інші майнові права (в тому числі на інтелектуальну власність), грошові кошти, які передаються членами фермерського господарства до його складеного капіталу.

Аналогічні норми містяться в ст.191 ЦК України, відповідно до якої, підприємство є єдиним майновим комплексом, що використовується для здійснення підприємницької діяльності. До складу підприємства як єдиного майнового комплексу входять усі види майна, призначені для його діяльності, включаючи земельні ділянки, будівлі, споруди, устаткування, інвентар, сировину, продукцію, права вимоги, борги, а також право на торговельну марку або інше позначення та інші права, якщо інше не встановлено договором або законом. Підприємство як єдиний майновий комплекс є нерухомістю.

Фермерське господарство як цілісний майновий комплекс включає майно, передане до складеного капіталу, не розподілений прибуток, майнові та інші зобов`язання (ч.1 ст.22 Закону №973-IV).

В той же час, у відповідності до ст.23 Закону №973-IV успадкування фермерського господарства (цілісного майнового комплексу або його частини) здійснюється відповідно до закону.

Пунктом 4 ст.35 Закону №973-IV передбачено, що діяльність фермерського господарства припиняється, зокрема, у разі якщо не залишається жодного члена фермерського господарства або спадкоємця, який бажає продовжити діяльність господарства.

Єдиний член Фермерського господарства «ВОЛЯ» ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_7 від 26 травня 2021 року (копія) (а.с.5).

Судом встановлено, що після смерті засновника Фермерського господарства «ВОЛЯ» ОСОБА_2 діяльність фермерського господарства не припинилась, позивач ОСОБА_1 як спадкоємець, виявила бажання набути права засновника господарства та продовжити його діяльність.

У постанові від 21 січня 2020 року у справі №908/2606/18 Велика Палата Верховного Суду вказала про можливість застосування до правовідносин, які виникають у зв`язку з діяльністю фермерських господарств, приписів законодавства, що регулюють діяльність товариств з обмеженою відповідальністю, у випадку, якщо спірні правовідносини не врегульовані статутом або Законом України «Про фермерське господарство».

На час виникнення спірних правовідносин діяв Закон України «Про господарські товариства», який у статті 55 передбачав, що у зв`язку зі смертю громадянина-учасника товариства, спадкоємці мали переважне право вступу до цього товариства. У разі відмови спадкоємця від вступу до товариства з обмеженою відповідальністю або відмові товариства у прийнятті до нього спадкоємця йому видавалася у грошовій або натуральній формі частка у майні, яка належала спадкодавцю, і вартість якої визначалася на день смерті учасника.

Як вбачається з наявних у матеріалах справи доказів Фермерське господарство «ВОЛЯ» не має сформованого складеного капіталу та не має зареєстрованих майнових прав.

Оскільки спадкодавець ОСОБА_2 був засновником, головою та кінцевим бенефіціарним власником Фермерського господарства «ВОЛЯ», в якого немає сформованого статутного капіталу, а позивач ОСОБА_1 як єдиний спадкоємець майна ОСОБА_2 не відмовлялася від вступу до цього господарства, як і їй не відмовлено у цьому, то визнання за нею в порядку спадкування після смерті батька права засновника Фермерського господарства «ВОЛЯ» є ефективним способом захисту її прав як спадкоємця засновника, що відповідає висновкам Великої Палати Верховного Суду, викладеним в пункті 43 постанови від 23 червня 2020 року у справі №179/1043/16-ц.

За таких обставин, суд приходить висновку, що визнання за спадкоємцем ОСОБА_1 права засновника Фермерського господарства «ВОЛЯ» в порядку спадкування за законом в судовому порядку є винятковим способом захисту її прав, тому вбачаються підстави для задоволення даного позову.

У відповідності до ст.141 ЦПК України суд стягує з відповідача на користь позивача витрати, пов`язані зі сплатою судового збору, в розмірі 992 грн 40 коп.

Керуючись ст.ст.12, 13, 259, 264-265, 268 ЦПК України, суд

У х в а л и в:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області про визнання прав засновника фермерського господарства, - задовольнити повністю.

Визнати за спадкоємцем ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_8 ) в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , яка мала місце ІНФОРМАЦІЯ_1 , права засновника Фермерського господарства «ВОЛЯ» (код ЄДРПОУ юридичної особи 20898138, юридична адреса фермерського господарства: 56000, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, смт. Казанка, вулиця Сільська, будинок 14), у визначеному Статутом фермерського господарства обсязі, зареєстрованим 26 серпня 2008 року, реєстраційний №15131200000000435.

Стягнути з Казанківської селищної ради на користь ОСОБА_1 судові витрати, пов`язані зі сплатою судового збору, в розмірі 992 грн 40 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На рішення може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його складення.

Повний текст рішення складено 06.03.2023 року.

Суддя Сябренко І.П.

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109383433
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —478/1327/22

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні