Ухвала
від 19.01.2023 по справі 907/998/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство

"19" січня 2023 р. Справа № 907/998/22

Суддя Господарського суду Закарпатської області Пригуза П.Д., розглянувши матеріали заяви

кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬВИТА", код ЄДРПОУ - 39166432, Львівська область, м. Львів, проспект Свободи, буд. 23, кв. 7,

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "УНГРІН", код ЄДРПОУ - 19110978, Закарпатська область, м. Чоп, вул. Мукачівське шосе, буд. 4,

про відкриття провадження у справі про банкрутство,

в с т а н о в и в:

ТОВ "АЛЬВИТА" звернулось до суду із заявою про порушення (відкриття) провадження у справі про банкрутство ТОВ "УНГРІН"; призначення розпорядником майна арбітражного керуючого Венську Оксану Олександрівну, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №174 від 24.04.2013, згоду на призначення якої отримано.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, чинним Кодексом України з процедур банкрутства.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих.

Згідно п. 9 ч. 2 ст. 4 ЗУ "Про судовий збір", за подання до господарського суду: заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство - сплачується судовий збір у розмірі 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Заявником при подачі заяви згідно квитанції від 19.12.2022 сплачено судовий збір в сумі 24 810,00 грн., який зараховано до державного бюджету.

Також, заявником згідно квитанції від 19.12.2022 сплачено кошти в сумі 60 300,00грн. з призначенням для авансування винагороди арбітражного керуючого у справі про банкрутство ТОВ «УНГРІН», який зараховано на депозитний рахунок Господарського суду Закарпатської області.

Підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. 37, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, судом не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Згідно з абз. 2 ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про: зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Частиною 2 статті 35 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства боржник до дати проведення підготовчого засідання надає до господарського суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 2-1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заявником до матеріалів заяви додано відповідну заяву арбітражного керуючого Венської Оксани Олександрівни про її згоду на участь у цій справі на посаді розпорядника майна боржника.

Відповідно до норм ст. 1 КУзПБ учасниками у справі про банкрутство є, зокрема, арбітражний керуючий, державний орган з питань банкрутства.

Згідно приписів ч. 1 ст. 3 КУзПБ Державний орган з питань банкрутства сприяє створенню організаційних, економічних, інших умов, необхідних для реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. На території Закарпатської області ці повноваження виконує Сектор з питань банкрутства у Закарпатській області відділу банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (м. Ужгород, пл. Народна, 4).

За необхідності (ч. 1 ст. 120 ГПК України) суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Призначаючи підготовче засідання у цій справі суд виходить з розумних строків для такого засідання, зважаючи на те, що в сучасних умовах воєнного стану в Україні строки доставки поштової кореспонденції не дотримуються. Суд не може завідомо призначити розгляд справи у межах 14 днів, оскільки є висока вірогідність того, що боржник та інші учасники справи не отримають ухвали про призначення судового засідання.

Керуючись ст.ст. 2, 8, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 120, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬВИТА" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УНГРІН» прийняти до розгляду.

2. Підготовче засідання суду призначити на 14 лютого 2023 року на 11:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського. 2а, зал судових засідань № 4.

Викликати для участі у судовому засіданні представників заявника та боржника.

Запропонувати учасникам судового процесу під час дії карантину брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon у порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

3. Витребувати від боржника письмовий відзив на заяву кредитора про відкриття провадження у справі, який надати до суду протягом 6 днів з дня отримання цієї ухвали, як в електронній так і в паперовій формі з доказами надсилання відзиву на адресу ТОВ "АЛЬВИТА".

4. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «УНГРІН» у строк до 14.02.2023 надати суду відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство з відповідними відомостями, що мають значення для розгляду справи, заяви і клопотання боржника по суті справи та з процесуальних питань та додатками, визначеними приписами ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства.

5. Заборонити власнику майна (органам управління) боржника приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Копію ухвали направити сторонам, арбітражному керуючому Венській Оксані Олександрівні, органу державної виконавчої служби, державному органу з питань банкрутства - Сектору з питань банкрутства у Закарпатській області відділу банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (м. Ужгород, пл. Народна, 4).

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає оскарженню.

Суддя П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення19.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108479497
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —907/998/22

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 10.02.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 19.01.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні