Ухвала
від 18.01.2023 по справі 907/2/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"18" січня 2023 р. м. УжгородСправа № 907/2/23

Суддя Господарського суду Закарпатської області Пригуза П.Д., розглянувши матеріали позовної заяви,

Керівника Хустської окружної прокуратури Закарпатської області Сергія Зовдуна, вул. 900-річчя Хуста, 16, м. Хуст Закарпатської області,

в інтересах держави в особі:

позивача: Драгівської сільської ради, код ЄДРПОУ - 04350027, Закарпатська область, Хустський район, с. Драгово, вул. Центральна, 100,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергетичне Товариство Золотарьово", код ЄДРПОУ - 41921442, Закарпатська область, Хустський район, с. Золотарьово, вул. І. Франка, 24

про стягнення заборгованості по орендній платі, розірвання договору оренди землі, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки

в с т а н о в и в:

Керівник Хустської окружної прокуратури Закарпатської області (Прокурор), в інтересах держави в особі Драгівської сільської ради звернувся до суду із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГЕТИЧНЕ ТОВАРИСТВО ЗОЛОТАРЬОВО" з вимогою про стягнення заборгованості по орендній платі, розірвання договору оренди землі, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.01.2023 визначено головуючого суддю по справі - Пригузу П.Д.

Позивачем надано докази сплати судового збору за одну вимогу майнового характеру та три немайнові у сумі 13 892.70 грн., які зараховані до державного бюджету.

Зазначений спір згідно із ст. 20 ГПК України виник у зв`язку із здійсненням господарської діяльності, належить до юрисдикції господарських судів та має розглядатися в порядку господарського судочинства.

Позовна заява, відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 162, 164, 172 ГПК України та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має процесуальну дієздатність.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 176 ГПК України, при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі, суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Частиною 3 статті 12 ГПК України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ст. 181 ГПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи характер правовідносин сторін, обставини та предмет спору, обсяг та характер доказів, які підлягають дослідженню, суд прийшов до висновку, що ця справа не є малозначною, отже її доцільно розглянути за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 12, 20, 162, 176, 234 ГПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін.

3. Призначити підготовче засідання на 16 лютого 2023 р. на 10:00 год. у приміщені Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №4.

4. Відповідачу встановити строк у п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву (заперечення) на позовну заяву із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують направлення відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

5. Позивачу запропонувати в строк до п`яти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив; докази направлення відповідачу відповіді надати суду.

6. Роз`яснити учасникам справи, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами, а неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених ст. 202 ГПК України.

7. Довести до відома сторін, що за невиконання процесуальних обов`язків учасником справи передбачена відповідальність у відповідності зі ст. 135 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5008/.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108479499
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/2/23

Судовий наказ від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 13.09.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Бойко Світлана Михайлівна

Ухвала від 16.08.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Бойко Світлана Михайлівна

Ухвала від 28.06.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Бойко Світлана Михайлівна

Рішення від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Рішення від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 10.02.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні