Ухвала
від 23.01.2023 по справі 914/2935/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.01.2023Справа № 914/2935/22

за позовом: Львівської міської ради, м. Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Зелбуд», м. Маріуполь

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Головного управління ДПС у Львівській області, м. Львів

про стягнення заборгованості з орендної плати за землю

Суддя Олена ЩИГЕЛЬСЬКА

Секретар с/з Маркіян-Павло ЛАБАЗ

Представники сторін:

від позивача: не з`явився,

від відповідача: не з`явився,

від третьої особи: Хомин Н.М. представник.

Суть спору: Львівська міська рада звернулася до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Зелбуд» про стягнення заборгованості в розмірі 16889,98 грн, з яких 16666,29 грн сума боргу за Договором оренди землі №С-4114 від 01.09.2015 року, 110,41 грн пеня, 91,48 грн індекс інфляції та 21,80 грн 3% річних.

Рух справи висвітлено в ухвалах суду. Зокрема, ухвалою суду від 26.12.2022 підготовче засідання відкладено на 23.01.2023.

26.12.2022 в системі документообігу суду зареєстровано письмові пояснення третьої особи (вх.№26712/22).

В підготовче засідання 23.01.2023 з`явилася представниця третьої особи. Позивач та відповідач явки повноважних представників не забезпечили.

В ході підготовчого засідання представниця третьої особи надала усні пояснення щодо справи. Зокрема зазначала, що ТОВ «Зелбуд» має податковий борг перед бюджетом, який складається із сум податкових зобов`язань по орендній платі з юридичних осіб, що складається із основного платежу. Заборгованість згідно карток особових рахунків та довідки про заборгованість складає 82267,94 грн. Також зазначено, що Головне управління ДПС у Львівській області, звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою про стягнення коштів за податковим боргом з рахунків у банках. Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 30.08.2021р. №200/8052/21 задоволено адміністративний позов повністю та вирішено стягнути з рахунків ТзОВ «Зелбуд», відкритих рахунків у банках, обслуговуючих такого платника податків у системі електронного адміністрування по орендній платі, відкритих в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, на користь Державного бюджету кошти в розмірі 82 267,94 грн.

У зв`язку з наведеним суд вказує про необхідність уточнення позивачем суми та періодів заборгованості відповідача.

Крім того, суд звертає увагу позивача, що відповідно до ч. 2 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Подана у паперовій формі позовна заява має бути підписана власноруч представником позивача.

Підпис це графічне накреслення, що позначає виконавця підпису та наноситься ним з метою посвідчення. Як почерковий об`єкт підпис має характерні риси. Зокрема, це посвідчувальний знак обов`язково певної особи; виконується нею власноруч у вигляді графічного креслення; наноситься на документ з метою посвідчення різних фактів та подій.

Факсиміле це печатка, за допомогою якої відтворюється підпис, який є копією підпису.

Суд зазначає, що позовну заяву підписано міським головою, водночас, характерне відтворення підпису за кольором, графічним зображенням свідчить, що цей підпис проставлений із використанням факсиміле, тобто технічного засобу, а не власноручно (особисто).

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 2 ГПК України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ст. 177 ГПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з ч. 1 ст. 207 ГПК України, головуючий з`ясовує, чи мають учасники справи заяви чи клопотання, пов`язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, зважаючи неявку позивача та відповідача, беручи до уваги письмові пояснення третьої особи, з метою дотримання прав всіх учасників справи та надання сторонам, передбаченого ст. ст. 42-46 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, дотриманням принципу змагальності, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання .

Керуючись ст.ст. 177, 182, 183 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 06.02.2023 р. о 10:45 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2 поверх.

2. Позивачу:

- надати пояснення щодо суми та періоду заборгованості ТзОВ «Зелбуд» з урахуванням письмових пояснень Головного управління ДПС у Львівській області (вх.» 26712/22 від 26.12.2022);

- надати пояснення щодо підпису позовної заяви (зокрема яким чином здійснено підписання позову власноруч чи з використанням факсиміле).

3. Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суд звертається до учасників судового процесу з проханням зазначати електронні адреси та номери засобів зв`язку всіх учасників справи, а також надсилати всі процесуальні документи на електронну адресу суду: inbox@lv.arbitr.gov.ua. В назві файлу просимо зазначати номер справи, прізвище та ініціали судді.

Суддя Щигельська О.І.

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу108525771
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості з орендної плати за землю

Судовий реєстр по справі —914/2935/22

Ухвала від 10.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 26.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 02.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні