Ухвала
від 23.01.2023 по справі 924/83/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"23" січня 2023 р. Справа № 924/83/23

м. Хмельницький

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Танасюк О.Є., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „Енера Вінниця, м. Вінниця

до Житлово-будівельного кооперативу „Новобудова, м. Хмельницький

про стягнення 807104,17 грн. заборгованості за спожиту електроенергію

ВСТАНОВИВ:

17.01.2023 року до Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Енера Вінниця, м. Вінниця до Житлово-будівельного кооперативу „Новобудова, м. Хмельницький про стягнення 807104,17 грн. заборгованості за спожиту електроенергію.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.01.2023 вказаний позов передано на розгляд судді Танасюк О.Є.

Частиною 1 ст. 176 ГПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

За результатами аналізу поданої позовної заяви з доданими до неї документами судом не встановлено підстав, передбачених ст. ст. 174, 175 ГПК України.

На підставі зазначеного позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 ГПК України Господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження та позовного провадження (загального або спрощеного).

Частиною 3 ст. 12 ГПК України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У даній справі ціна позову не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не відноситься до справи, які відповідно до ч. 4 ст. 247 ГПК України не можуть бути розглянуті у порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи предмет та ціну позову, характер спірних правовідносин, предмет доказування у справі, суд вважає за можливе розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 252 ГПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 50, 176, 247, 250, 252, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

3. Сторонам, за наявності заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін подати суду відповідні заяви, відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 252 ГПК України).

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов до 07.02.2023 року із урахуванням вимог ст. 251 ГПК України, копію відзиву та доданих документів надіслати позивачу, докази надіслання надати суду.

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив до 14.02.2023 року, копії відповіді на відзив та доданих документів надіслати відповідачу, докази надіслання надати суду.

7. Встановити відповідачу строк для подання заперечень до 21.02.2023 року, копії заперечень та доданих документів надіслати позивачу, докази надіслання надати суду.

9. Роз`яснити учасникам справи, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подала, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї;

- копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи; суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними;

- письмові докази відповідно до ч. 2 ст. 91 ГПК України подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії;

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (п. 9 ст. 165 ГПК України).

10. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 23.01.2023 р.

CуддяО.Є. Танасюк

Віддрук. 3 прим.: 1 до справи;

2 ТОВ „Енера Вінниця (21037, м. Вінниця, вул. Пирогова, 131) - рек. з повід.; електронна пошта: info@vin.enera.ua

3 ЖБК „Новобудова (29013, м. Хмельницький, вул. Володимирська, 109), електронна пошта: marchukyuriy61@gmail.com ; sergey.nasadyuk@gmail.com

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу108526121
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 807104,17 грн. заборгованості за спожиту електроенергію

Судовий реєстр по справі —924/83/23

Рішення від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Рішення від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні