Ухвала
від 23.01.2023 по справі 130/2699/22
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-о/130/7/2023

130/2699/22

У Х В А Л А

23.01.2023 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Порощука П.П.,

присяжної Палагута Л.С., Скоробогач Я.М.,

при секретарі Маліщук Н.А.,

з участю представника заявника ОСОБА_1 , заявника ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи - Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату Петрашек І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Жмеринка цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , в інтересах якої діє адвокат Ткаченко Тамара Володимирівна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчий комітет Жмеринської міської ради, Жмеринській психоневрологічний будинок - інтернат про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки,-

У С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_2 , в інтересах якого діє адвокат Ткаченко Т.В. звернулася до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 підтримала заявлене заявником ОСОБА_2 при зверненні до суду клопотання про призначення по даній справі судово -психіатричну експертизу відносно її сина ОСОБА_3 та на вирішення експерта поставити питання: 1)На яке психічне захворювання та з якого часу страждає ОСОБА_3 ; 2)Чи може ОСОБА_3 внаслідок наявної у нього хвороби за своїм психічним станом розуміти значення своїх дій та керувати ними?; 3)Чи потребує ОСОБА_3 встановлення над ним опіки? Проведення експертизи просила доручити експертам Комунального некомерційного підприємства «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім.акад.О.І.Ющенка Вінницької обласної ради» (вул.Пирогова,109, м. Вінниця) та витребувати історію хвороби і амбулаторну карту ОСОБА_3 з Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату для призначення та проведення зазначеної експертизи.

Представник заінтересованої особи секретар міської ради Кожуховський В. в судове засідання не з`явився, попередньо надав заяву про розгляд справи у їх відсутність та зазначив, що заявника та її представника повідомлено про необхідність надати перелік документів для можливості подальшого розгляду на засіданні опікунської ради питання про надання висновку(подання) про доцільність встановлення опіки (піклування) над ОСОБА_3 та призначення його опікуном (піклувальником) ОСОБА_2 , однак вказаних документів на надано, тому ухвала суду про витребування документів від 29.11.2022 року не виконана.

Представник заінтересованої особи - Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату Петрашек І.М.при вирішенні заявлених клопотань поклалась на розсуд суду.

Заслухавши учасників процесу, суд вважає що клопотання заявника слід задовольнити враховуючи таке.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.105 ЦПК України призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Згідно ч.1 ст.298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ч.1 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд може сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне призначити по справі судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_3 проведення якої доручити експертам Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім.Академіка О.І.Ющенка та на вирішення експерта поставити зазначені заявником питання.

Керуючись п.2 ч.1 ст.105, п.5 ч.1 ст.252, ч.1 ст.294, ч.1 ст.298, п.12 ч.1 ст.353, ч.1 ст.354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання заявника ОСОБА_2 задовольнити.

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведення якої доручити експертам Комунального некомерційного підприємства «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім.акад.О.І.Ющенка Вінницької обласної ради» (вул.Пирогова,109, м.Вінниця).

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1) На яке психічне захворювання та з якого часу страждає ОСОБА_3 ;

2) Чи може ОСОБА_3 внаслідок наявної у нього хвороби за своїм психічним станом розуміти значення своїх дій та керувати ними?;

3) Чи потребує ОСОБА_3 встановлення над ним опіки?

Витребувати з Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату історію хвороби і амбулаторну карту ОСОБА_3 для призначення та проведення зазначеної експертизи.

Надати в розпорядження експертів матеріали цивільної справи №130/2699/22.

Зупинити провадження в справі на час проведення експертизи.

Проведення експертизи здійснити в місячний строк.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Вінницької області через Жмеринський міськрайонний суд.

Головуючий

Присяжні

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу108544107
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —130/2699/22

Рішення від 01.08.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні